Op zondag 6 oktober is er in en rond het IVN-gebouw op de Boerenberg een Open Dag die vooral gericht is op kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De deuren gaan open om 12.30 uur en het officiële startmoment wordt om 13.00 uur door wethouder Frans Derksen verzorgd. Behalve de kinderen en jongeren zijn uiteraard ook de ouders, grootouders, ooms en tantes van harte welkom.

Gevarieerde activiteiten

Met demonstraties, presentaties, workshops en mini-excursies laten meer dan twintig IVN-vrijwilligers en deskundigen de kinderen en jongeren met de verrassende kanten van de natuur en met het IVN kennismaken.

In, rond en in de buurt van het bekende witte ‘clubgebouw’ op de Boerenberg zijn er allerlei dingen te zien, te doen, te leren, te vragen, te ontdekken en te beleven. Uiteraard zijn er ook versnaperingen.

Natuur centraal

Heel veel verschillende natuuronderwerpen komen aan de orde: Wat leeft er in de poel? Wat kun je zien als er een schijf van een boom wordt afgezaagd? Van welke dieren zijn de verschillende sporen (van pootafdrukken tot keutels en drollen)? En voor aan de watertafel: Wat kunnen we doen om overstromingen te voorkomen?  Andere soorten kwesties: Wat voor soorten bomen kom je in Eys tegen en hoe werken bomen samen met elkaar en met allerlei dieren, planten en schimmels? Hoe kun je zonder oven heerlijke natuurbroodjes bakken? (vraag het Lukas.) Wat kun je doen om egels te redden? (maak een schuilplaats.)  Wat zie je allemaal in het landschap en hoe is dat ontstaan? Wat is die ‘grot’ aan het Boerenbergpad toch voor iets en wat zit erin? Wat doet de boswachter allemaal? (ga maar met hem mee.) Breng een bzzzzoek aan de bijen (maar wees gerust: ze zijn niet thuis). Maak iets moois met droogbloemen (en dat zijn geen verdroogde bloemen). Vlieg in gedachten mee met vlinders en vogels. Wat doen het IVN en de Gemeente allemaal voor de natuur? (best wel veel.)

Meer dan 20 IVN-jeugdleden

IVN Eys heeft op het moment al meer dan 20 jeugdleden. Dat is mooi, maar de natuur heeft in de nabije toekomst erg veel enthousiaste mensen nodig die voor haar zorgen. De verzorgers van de natuur en strijders voor het behoud van onze natuur van de toekomst kunnen we nu een duwtje in de rug geven. Bovendien is bezig zijn met alles wat de natuur te bieden heeft gewoon hartstikke leuk en interessant!

Daarom: bezoek de Open Dag van het IVN Eys op zondag 6 oktober vanaf 12.30 uur op de Boerenberg in Eys. Aanmelden is niet verplicht, maar het zou wel fijn zijn, zodat we weten op hoeveel bezoekers we ongeveer kunnen rekenen. Stuur even een mailtje naar secretariaat@ivneys.nl en geef door met hoeveel kinderen en volwassenen je wilt komen.

- Advertentie -
Vorig artikelWinnende lotnummers Kermisloterij Epen 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in