Het Nieuw Talent Orkest Vaals, een initiatief van de Vaalser Koninklijke Harmonie, is prima op weg, en ligt goed op koers. De deelnemers, nog steeds zo’n 50 in getal, werken hard en enthousiast aan het onder de knie krijgen van de muziek, die ze tijdens hun presentatieconcert op zondagmiddag 17 november in de “Obelisk” ten gehore zullen gaan brengen. De eerste voor de hand liggende hobbels zijn genomen. Tal van kwesties passeren speels de revue, zoals: Hoe zet ik het instrument in mekaar? Welke kleppen dienen voor welke noten? Hoe zet ik het mondstuk van de trompet, de trombone, de tuba aan de mond? En hoe gaat dat met het mondstuk met het rietje van de klarinet en de saxofoon? En hoe maak in mijn instrument na de repetitie schoon?

Buddy’s van groot belang!

Zeer verrassend in deze zijn de inzet en de kwaliteiten van de diverse muzikanten van de harmonie, die met hun aanwijzingen, hun aansporingen, en hun ondersteuning voor de nieuwe talenten als buddy fungeren, zeker als daarna de eerste juiste noten gespeeld moeten worden. Zij houden op deze manier het enthousiasme en het geloof in eigen kunnen van de nieuwe talenten mooi in stand. “Va nuus kunt nuus” zeggen we in Vaals. Elke week gezamenlijk repeteren en thuis “huiswerk” maken zijn nodig om uiteindelijk samen succes te behalen.

Sociale functie

Het Nieuw Talent Orkest maakt naast het samen muziek maken ook een andere missie op zichtbare wijze waar: onderling contact, kennis en verbinding maken, samen optrekken, vóór, tijdens en na de repetities zijn een belangrijke sociale factor in deze. Deze diverse positieve aspecten van een Nieuw Talent Orkest werden door instanties bij wie financiële ondersteuning werd gevraagd onderkend en met een bijdrage gehonoreerd: de gemeente Vaals, het Cultuurfonds Vaals, Vaals Verbindt, het FSI Fonds, het Dela Fonds, het Elisabeth Strouvenfonds, het VSB Fonds, de Rabobank en het Cultuurfonds Limburg.

Presentatieconcert op zondag 17 november

Het Nieuw Talent Orkest zal, gezien de vorderingen tot nu toe, de verwachtingen zeker waar gaan maken en gaat nu volle kracht vooruit op weg naar het presentatieconcert op zondag 17 november a.s. Alle reden dus om nieuwgierig te zijn en deze datum alvast in uw agenda te schrijven.

- Advertentie -
Vorig artikelOp zondag 3 november 2024 in H. Margarita parochiekerk: Herdenkingsdienst in Margraten
Volgend artikelWegkruis Vaals volledig gerestaureerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in