Op woensdag 20 november 2024 bestaat Wereldwinkel Wittem 35 jaar. 35 jaar geleden begon Pierre Meessen een klein depot met wereldwinkelartikelen, in zijn fietsenzaak in Wijlre. Vanuit het depot verkocht hij artikelen waarvoor een ‘eerlijke inkoopprijs’ was betaald, aanvankelijk vooral voedingsmiddelen zoals koffie, thee, suiker en wijn.

Ontwikkeling

Na enige tijd ging een groepje vrijwilligers vanuit zijn winkel met een kraam naar verschillende markten in de regio. Zo was er ook af en toe een kraam/tafel in de Kloosterboekwinkel van de paters Redemptoristen van Wittem. In de loop van de tijd bleef alleen die kraam in Klooster Wittem over, waarna ook de voorraad maar daarheen verhuisde. De tafel in de boekwinkel maakte plaats voor enkele kasten en zo werd de Wereldwinkel Wijlre – inmiddels omgedoopt tot Wereldwinkel Wittem – een vast onderdeel van de boekwinkel, hoewel (nog steeds) met een eigen bestuur.

Wereldwinkel Wittem is een kleine winkel en heeft daardoor niet zo veel kosten. Maar als onderdeel van de boekwinkel heeft de winkel wel ruime openingstijden. Daardoor wordt er ieder jaar een kleine winst gemaakt.

Steun aan kleine regioprojecten

Omdat de winkel geen winstoogmerk heeft, wordt dit geld overgemaakt naar verschillende kleine ontwikkelingsprojecten, bijvoorbeeld projecten die gesteund worden door mensen in de regio.

- Advertentie -
Vorig artikelRd4 test waterstof aangedreven huisvuilwagen in Limburg
Volgend artikelCollecte tijdens Wereldmissiemaand oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in