De wilde flora is niet alleen mooi en fascinerend. Je kunt van wilde planten (bij voorkeur uit de tuin) ook de lekkerste gerechten maken. Sandra Salvador, lid van IVN Heuvelland en actief in de plantenwerkgroep ‘Natura’, zal op woensdag 24 september in het IVN-gebouw op de Boerenberg in Eys vertellen over wilde planten en hun culinaire mogelijkheden. Ze heeft verrassingen bij zich. Zij houdt van biodiversiteit in de tuin (denk aan inheemse planten) en van lekker eten.

De lezing met proverij begint om 19.30 uur. Het IVN-gebouw op de Boerenberg is bereikbaar via het pad dat begint tussen de huisnummers 11 en 17 aan de Sint Agathastraat.

Voorbeelden

Zo kun je van de pulp van meidoornbessen heerlijke koekjes bakken en heeft de gele kornoelje niet alleen heel vroeg bloemen voor de eerste hommelkoninginnen en honingbijen, maar kun je vanaf de nazomer de prachtige rode vruchten ook prima tot gelei, siroop, likeur en chutney verwerken. Sandra Salvador gaat niet alleen iets vertellen over de toepassing van inheemse planten in de keuken, maar ze zal jullie ook het een en ander laten proeven.

Alle belangstellenden zijn welkom en de toegang is gratis. Wel graag even aanmelden via secretariaat@ivneys.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelWe eisen de nacht op! – Linda Heidendal aan het woord
Volgend artikelNa 123 jaar ‘stilzwijgen’: Wegkruis Melleschet toont eindelijk geheim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in