Na twee jaar “afwezigheid” mag de organisatie van de Nacht van Gulpen weer tochten gaan organiseren! In het weekend van 18 en 19 juni 2022 staan dan ook de 44ste Nacht van Gulpen, de 9e Neubourg tocht en de 5e Mini Nacht weer op het programma. De Nacht van Gulpen is een spectaculaire nachtwandeling van 70 km dwars door het mooie Heuvelland en de Neubourg tocht (het kleine broertje) is een wandeling van 35 km. En over kleine broertjes gesproken: ook dit jaar kunnen de allerjongste wandelaars weer de Mini Nacht lopen.

Trainingstochten: Dit jaar kunnen deelnemers vooraf wennen aan het wandeltempo en het wandelen in groepsverband. Speciaal daarvoor worden er weer trainingstochten georganiseerd. Uiteraard zijn ook deelnemers aan de Neubourg tocht van harte welkom. De eerste trainingstocht van 20 km staat onder voorbehoud gepland op zondag 6 maart. Starten om 08.00 uur vanaf de Markt in het centrum van Gulpen. Vooraf inschrijven is niet nodig (kosten deelname slechts 1,- p.p.).

De overige trainingstochten (met als vast vertrekpunt de Gulpense Markt!) vinden plaats op: zondag 20/03, 25 km, 8.00 uur, zondag 03/04, 30 km 08.00 uur, zondag 24/04, 35 km, 7.00 uur, zondag 08/05, 40 km, 7.00 uur, zondag 22/05, 50 km, 6.00 uur, en zondag 05/06, 35 km, 7.00 uur.

Patricia Savelberg, organisatie Nacht van Gulpen: “Er wordt tijdens de trainingstochten in groepsverband gelopen met een tempo van ongeveer 5,5 km per uur en dit tempo wordt door baanleiders aangegeven. Hoewel iedereen voor eigen risico mee loopt, is de groep wel beveiligd door motorrijders en verkeersregelaars. Wandelaars echter die het tempo van de baanleiders niet kunnen volgen en daardoor consequent achter de groep lopen, wijzen we er vooraf graag op dat zij niet meer beveiligd kunnen worden. Mochten er updates van het RIVM komen, dan houden we daar uiteraard rekening mee.”

Online inschrijven kan t/m 15 juni
Het inschrijven en betalen gaat voortaan gemakkelijk via het nieuwe inschrijfsysteem. Je kunt zelfs meteen je ticket printen! Schrijf je in via www. nachtvangulpen.nl of via de Facebook pagina. Inschrijven kan tot en met 15 juni en deelnemers die voor 15 mei inschrijven ontvangen korting.

Een terugblik naar de binnenkomst in 2016

- Advertentie -
Vorig artikelHoogheden Puime en Kling Puime nu bekend
Volgend artikelHogere subsidies voor verduurzaming in 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in