Op zaterdag 19 november werd in een druk bezochte proclamatie van CV De Öss afscheid genomen van Prins Bert I en Prinses Lisanne. Na 3 jaar over de Öss te hebben geregeerd was het dan nu echt tijd om plaats te maken voor hun opvolgers. Na een prachtige zitting werd er in de Narrentempel van Eys een live verbinding opgezet met Henk en Jasper Kroese. Zij waren met hun jeep in ons dorp op zoek naar de nieuwe hoogheden. Onderweg kwamen zij diverse aanwijzingen tegen. Uiteindelijk viel de cameraploeg de Narrentempel binnen en bleek dat de Hoogheden zich nog ‘gewoon’ tussen het publiek begaven.

Tiny Luja, Jolanda Moonen en Sandra van de Laar werden uit het publiek geplukt. Ze werden vervolgens geïnstalleerd als nieuw Eeser Dames Dreigestirn.

Wie zijn de dames van het Dreigestirn van CV De Öss? Drie jaar hebben we moeten wachten, liegen en zwijgen tot de dag van vandaag. Carnaval is een deel van ons leven en dit geldt ook voor onze gezinnen. Zij komen altijd op de eerste plaats; voor hen doen wij alles! Het carnavalsseizoen begint bij ons op de 11e v.d. 11e.

Jolanda (Jonkvrouw)

Jolanda is 53 jaar, woonachtig aan de Taan-Del en getrouwd met Fons Moonen en moeder van Andrea, Nancy, Joyce en Nick. Zij blikt als volgt terug: “Als kind liep ik elk jaar mee in de optocht van Vijlen. Later liepen we met neven en nichten in de optochten mee en vanaf 1993 waren we elk jaar te vinden in de optocht van Eys. Sinds 1993 ben ik lid van Sjpasskappel Bloaze Deet Zoepe, later Banda die Zamba. Ik speelde klarinet en saxofoon en sloeg de laatste jaren de surdo. Ook heb ik een aantal jaren een bestuursfunctie vervuld. Binnen BDZ werd een nieuwe groep gevormd door de meisjes, genaamd ‘De Miepe’! Hier ben ik een van de touwtrekkers betreffende de naaiwerkzaamheden, zodat wij op carnavalsmaandag ieder jaar een nieuw thema hadden met bijpassend kostuum. Dit jaar zullen de Miepe het helaas zonder mij moeten doen. Alle vier mijn kinderen zijn lid geweest van JCV De Össkes.”

Sandra (Boer)

Sandra is 51 jaar, en woonachtig aan de Kanariestraat, getrouwd met Mischa van de Laar en moeder van Max en Zoë. Haar relaas: “Als kind liepen wij elk jaar met de familie mee in de optocht van Eys. Als tiener ben ik vele jaren lid geweest van showdansgroep Etoille. De laatste jaren vorm ik een carnavalsgroep met Anita, Elianne en Bea. Helaas moeten zij mij dit jaar gaan missen. Mijn hele gezin is lid van de carnavalsvereniging. Mischa en Max beiden als raadsleden en Zoë danst elk jaar de sterren van de hemel. We zijn dus druk bezet tijdens het carnavalsseizoen. Verder ben ik reeds 29 jaar werkzaam bij het Kruidvat in Simpelveld.”

Prinses Tiny I

Tiny is 55 jaar, woonachtig aan de Mesweg, en getrouwd met Maurice Luja. Ze is moeder van Bert en Anne. Ze diept uit haar herinneringen op: “Als kind liep ik met de harmonie mee in de optocht van Eys. Later stond ik altijd langs de route alle mooie groepen en wagens te bewonderen. Met carnaval 1991 heb ik Sjpasskappel Bloaze Deet Zoepe mee opgericht. Ik ben begonnen op de saxofoon en geëindigd als slagwerker op de tamboerijn. Ook ben ik een van de Miepe en help ik mee met naaien. Doordat ik de ruimte had, werd onze zaal altijd gebruikt als naaiatelier. Ook mij moeten de Miepe dit jaar gaan missen. In 1998 mocht ik al genieten als prinses aan de zijde van Prins Maurice I. Een carnaval om nooit te vergeten! Bert en Anne zijn beiden lid geweest van JCV De Össkes, waar Bert momenteel adjudant bij CV De Öss is. Vanaf 2000 heb ik als uitbater van café-zaal ’t Trepke de carnaval van heel dichtbij mogen meemaken. Tenslotte nog dit: vanaf 2011 ben ik werkzaam bij Zorghotel De Heerenhof te Mechelen.”

- Advertentie -
Vorig artikelDikke 1.000 euro dankzij wafelverkoop Lions voor Speeltuin Hulsveld overhandigd
Volgend artikelVuurwerkvrije zones 2022-2023 in de gemeente Eijsden-Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in