Van 15 tot en met 22 september vindt in de parochiekerk van de H. Mauritius in Schin op Geul het jaarlijkse Corneliusoctaaf plaats. Deze week staat in het teken van vieringen ter ere van de H. Cornelius, waarbij iedere dag een Heilige Mis wordt opgedragen. Het octaaf biedt gelovigen de mogelijkheid om tot bezinning te komen en de Corneliuszegen te ontvangen.

Dagelijkse Heilige Missen en Plechtig Lof

Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 september wordt er dagelijks om 19.00 uur een Heilige Mis gevierd. Na elke mis wordt de Corneliuszegen gegeven. Op zondag zijn er extra vieringen, waaronder om 14.30 uur een plechtig lof met zegen en relikwieverering. Deze traditie trekt elk jaar vele bezoekers die hun geloof willen verdiepen en rust zoeken in het hectische dagelijkse leven.

Muzikale omlijsting

Tijdens de vieringen wordt gezorgd voor muzikale opluistering. Zo speelt fanfare St. Cornelius op zondag 15 september om 10.00 uur, gevolgd door een optreden van harpiste Pauline Nieuwenhuijs op zaterdag 21 september om 19.00 uur. Het mannenkoor Inter Nos sluit het octaaf af op zondag 22 september om 10.00 uur.

Toegankelijkheid en Parkeren

De parochiekerk ligt centraal in het dorp, nabij het spoorwegstation van Schin op Geul. Ondanks de hoge ligging is de kerk goed toegankelijk voor iedereen. Bezoekers kunnen parkeren bij het kerkhof of het station, op korte loopafstand van de kerk.

Heilige Cornelius: Patron van Vrede en Rust

De H. Cornelius, die bekend staat als beschermer tegen verkrampingen en stuipen, wordt in de moderne tijd vooral aangeroepen bij zenuwaandoeningen, rusteloosheid en stress. Juist in onze hectische samenleving biedt de verering van Cornelius voor velen een rustpunt. Dit verklaart waarom elk jaar vele gelovigen naar Schin op Geul komen om de Corneliuszegen te ontvangen en de relikwie van deze heilige te vereren.

Religieuze Artikelen en Persoonlijke Intenties

In het voorportaal van de kerk is een stand ingericht waar religieuze artikelen te koop zijn. Bij het Corneliusbeeld, rechts voor in de kerk, is een box geplaatst waar bezoekers hun persoonlijke intenties kunnen achterlaten. Gedurende het octaaf, maar ook door het jaar heen, zal voor deze intenties worden gebeden tijdens de diensten voor de Broederschap St. Cornelius.

- Advertentie -
Vorig artikelTe beginnen op 1 oktober 2024: Marktbezoek op de eerste dinsdag van de maand
Volgend artikelNa 27 jaar wisseling van de wacht bij Harlekino

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in