Het grensdorp Vetschau heeft onlangs een belangrijk project voltooid dat de Euregionale samenwerking benadrukt. De afgelopen maanden werkten de bewoners van het Duitse dorp gezamenlijk aan de renovatie van het Miljoenenlijn-perron, een lokale halteplaats met historische waarde. De betrokkenheid was groot; iedere inwoner droeg op zijn of haar manier bij aan de opknapbeurt.

Internationale samenwerking bekroond

Dit weekend werd het vernieuwde perron feestelijk heropend. De officiële ceremonie werd geleid door Bürgermeister Perschon van Laurensberg en burgemeester Scheepers van Simpelveld. Beide burgemeesters arriveerden samen met wethouders Gulpen, Spirk en Hodinius per railbus in Vetschau om het project te vieren. De heropening markeert niet alleen een fysieke vernieuwing, maar ook een versterking van de banden tussen de twee grensregio’s.

Feest tot in de late uurtjes

Na de plechtige toespraken en de symbolische heropening van het perron, barstte het “Bahnhofsfest” los. Dit feest, georganiseerd door de lokale gemeenschap, duurde tot in de late uurtjes en bracht inwoners van beide zijden van de grens samen in een gemoedelijke sfeer.

Het project is een prachtig voorbeeld van hoe grensoverschrijdende samenwerking kan leiden tot concrete resultaten en versterkte gemeenschapszin.

- Advertentie -
Vorig artikelChill avond voor jongeren in Vaals op 25 september
Volgend artikelPolitie zoekt verdachte na gewelddadige woningoverval in Wijnandsrade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in