Vandaag hebben BAM Wonen en Krijtland Wonen met veel blijdschap aangekondigd dat de langverwachte bouw van het nieuwbouwproject aan de Schilterstraat in Simpelveld van start gaat. Dit project omvat de realisatie van 31 levensloopbestendige woningen en 19 eengezinswoningen, ontworpen door architectenbureau CB5.

Met de overeenkomst tussen BAM Wonen en Krijtland Wonen wordt het startsein gegeven voor de nieuwbouw. Hiermee wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de behoefte van duurzame levensloopbestendige woningen en eengezinswoningen in Simpelveld.

‘’Met veel enthousiasme kunnen we eindelijk de start van de bouw aankondigen,’’ aldus Michiel Sluijsmans, directeur-bestuurder van Krijtland Wonen. ‘’Deze overeenkomst betekent niet alleen dat binnenkort de eerste steen gelegd wordt, maar ook dat we onze toekomstige bewoners kunnen verzekeren van een duurzame thuisplek in het heuvelland.’’

Op dit moment voert aannemer Besix Infra, namens de gemeente Simpelveld, de werkzaamheden aan de openbare ruimte uit. Naar verwachting begint BAM in juni van dit jaar met de bouw van de 50 nieuwbouwwoningen.

Met behulp van prefab casco’s kunnen de woningen snel worden gebouwd. De verwachting is dat de eerste woningen in maart-april 2025 worden opgeleverd. In dezelfde periode rond de gemeente Simpelveld de groeninrichting en bestrating af. Het gehele project wordt medio mei 2025 afgerond.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Regio Deal Parkstad Limburg. Dit is een samenwerking tussen Parkstad Limburg, Provincie Limburg, gemeente Simpelveld en het Rijk.

- Advertentie -
Vorig artikelOp zondag 14 april bij Beertsenhoven: Koningsvogelschieten in Wijlre
Volgend artikelOp donderdag 18 april 2024: Herdenking vijf crashes WO II-oorlogsvliegers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in