Op 12 mei gaven woningcorporatie Vanhier Wonen en de gemeente Eijsden-Margraten het officiële startsein voor de bouw van tien sociale huurwoningen. Met deze betaalbare en levensloopbestendige patiobungalows legt Eijsden-Margraten niet alleen het accent op betaalbare sociale huurwoningen voor starters en ouderen. Het brengt de gemeente ook de doorstroom van woningen voor jonggezinnen verder op gang.

Levensloopbestendig wonen in Banholt en Sint Geertruid

In Banholt gaat het om vijf huizen aan Achter Lotsheuf in het plan “Mheerderweg Noord¨. Dit ligt achter de Mheerderweg, in het verlengde van de St. Gerlachusstraat. Ook aan de Laathof in Sint Geertruid bouwt Vanhier Wonen vijf van dit soort huizen. Levensloopbestendig wil zeggen dat huurders op alle momenten van hun leven in deze woningen kunnen wonen. De huizen zijn dus niet alleen prima voor starters en kleine gezinnen. Ook ouderen en mensen met een lichamelijke beperking en/of een zorgvraag kunnen hier prettig wonen.

Duurzaam en betaalbaar

De bungalows zijn ‘gasloos’ (bijna energieneutraal). Ze hebben een woonoppervlak van ongeveer honderd vierkante meter, twee slaapkamers, een berging en parkeerplek op eigen terrein. De huurprijzen zullen onder de huurtoeslaggrens liggen waardoor de huizen ook betaalbaar zijn voor starters.

Thuis in Limburg

Deze huizen zullen verhuurd worden via ‘Thuis in Limburg’. Het advies aan geïnteresseerden is dan ook om zich in te schrijven als woningzoekende bij Thuis in Limburg. Dit is vrijblijvend en gratis.

Wethouder Wiel Dreessen: 

“Ik ben erg blij met de bouw van deze woningen. Het worden betaalbare huizen  vooral voor  jongeren en ouderen. Dit unieke woningconcept in de sociale huursector sluit goed aan bij onze woonagenda (lokale Woonvisie Eijsden-Margraten 2019-2025). Ook in andere dorpen van onze gemeente zijn (of komen) dit soort woningbouwplannen in ontwikkeling. Passende, betaalbare woningbouw is namelijk de basis. Het zorgt voor levendige dorpen en gemeenschappen, verenigingen en scholen en is goed voor onze lokale en regionale economie”.

Wethouder Wiel Dreessen

- Advertentie -
Vorig artikelVanaf 13 mei nieuwe markt in Vaals: de Von Clermont Regiomarkt
Volgend artikelWerkzaamheden Rijksweg Cadier en Keer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in