Het thema van de Vastenactie in 2024 is ‘Leven in een veranderende wereld’. Dit jaar worden gemeenschappen in het zuiden van Zimbabwe ondersteund. Deze gemeenschappen zijn afhankelijk van gewassenteelt met regenwater. Als er onvoldoende regen valt, vertrouwen de mensen op waterbronnen, zoals rivieren en putten. In 2023 waren er in grote delen van het land echter lange droge periodes, met grote risico’s voor de oogsten. Om de toegang tot schoon water te verbeteren voor zowel thuisgebruik als voor het land en dieren, gaat Vastenactie vier waterpunten installeren. Er worden putten geboord, die worden voorzien van een pomp die op zonne-energie werkt en er komt bij iedere put ook een grote opslagtank van 5000 liter. Ieder waterpunt kan vijf dorpen – met gemiddeld 20 gezinnen van vier personen – van water voorzien. Daardoor verbeteren de voedselzekerheid en de inkomenszekerheid. Zie voor meer info: www.vastenactie.nl.

Hoe kunt u bijdragen?

In Eys en Nijswiller halen de leden van het Missiecomité de vastenzakjes in de Goede Week huis aan huis op. Wanneer u niet thuis bent, kunt u het zakje ook deponeren in de kerk of in de brievenbus van de pastorie. In Nijswiller kan dat bij mevrouw L. Jongkamp, Ireneweg 10.

In Wahlwiller kunt u het vastenzakje deponeren in de kerk, in de brievenbus bij de heer Hendriks, Einderstraat 9 en bij de fam. Gusting, Oude Baan 37 of in de brievenbus bij de kerk. Ook kunt u een bijdrage overmaken op rekeningnummer NL23 RABO 0361 5389 28 o.v.v. Vastenactie 2024. Hartelijk dank!

- Advertentie -
Vorig artikelKapelaan Marthoma in Goede Week op pad: Ziekencommunie met Pasen
Volgend artikelKruiswegviering in Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in