Afgelopen zaterdag vond in een tot de laatste stoel bezette Scala van de Kloosterboekwinkel in Wittem de feestelijke presentatie plaats van het boek ‘In de ban van Wittem.’ De bijeenkomst was georganiseerd door de  Heemkundeverenigingen van Mechelen en Wahlwiller, die ook de uitgave van het boek voor hun rekening namen.

Hub Franssen, die samen met Marcel Ploemen het boek samenstelde, gaf in een overzicht van de totstandkoming van het boek aan dat er veel tijd was gaan zitten in het lezen van de talloze documenten, reden waarom er meer dan vier jaar aan het boek is gewerkt. Vervolgens vermeldde Jos Weijkamp op een zeer kundige en vlotte manier wat de lezer zoal in het boek gaat aantreffen. Het boek handelt over een stuk geschiedenis van heel Wittem, waar de lotgevallen van het Panhuis, een voormalige brouwerij in Mechelen, als een rode draad doorheen lopen en bijgewerkt zijn tot de dag van vandaag.

Eerste exemplaar voor burgemeester

Vervolgens werd het eerste exemplaar overhandigd aan burgemeester Nicole Ramaekers van Gulpen-Wittem. In een dankwoord reageerde ze o.a. op een bezorgde manier op het veelvuldig gebruik van bier in haar gemeente, zoals ze uit het overzicht van Jos Weijkamp had vernomen. Drinken van bier was destijds immers veiliger dan het consumeren van water.

Na afloop was er nog tijd voor een informele nazit, die ook gebruikt werd om het bestelde boek af te halen of om het boek te kopen. In een mum van tijd was meer dan de helft van de oplage verkocht.

Het boek, dat bijna 400 pagina’s telt en minstens evenzovele afbeeldingen, is een mooi geschenk voor de komende feestdagen.

Het boek is te koop voor € 25,00 bij Kloosterboekwinkel Wittem; Magazijn 51, Hoofdstraat 51, Mechelen; de Groene Knoop Green Lifestyle Store -, Hoofdstraat 61a te Mechelen, en bij Heemkundevereniging Mechelen, Pastoor Ruttenstraat 12.

- Advertentie -
Vorig artikelZondagavond 18 december: Kerstconcert Harmonie St. Petrus Gulpen
Volgend artikelBoekenverkoop in Heuvellandbibliotheek Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in