Wij zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers om dit prachtige project van de Stichting Buurtbus Valkenburg-Margraten in stand te kunnen houden. Want de buurtbus mag uitsluitend door vrijwilligers bestuurd worden. Als we niet voldoende vrijwilligers hebben, kan dit betekenen dat een aantal ritten niet meer kan worden uitgevoerd. Waardoor reizigers en met name de oudere reizigers in de kou komen te staan. Dat willen wij natuurlijk niet. Vandaar deze oproep: iedereen, zowel dames alsook heren die interesse hebben, kom ons buurtbusproject versterken. Op dit moment hebben we 6 dames en we willen er heel graag nog een aantal dames bij. Maar natuurlijk zijn ook heren van harte welkom.

Bij de buurtbus kunt u een keer per week 2, 3 of 4 uren op vrijwillige basis, u dienstbaar maken door het busvervoer mede te verzorgen op het traject Eijsden – St.Geertruid – Banholt – Reijmerstok – Margraten – Scheulder – Sibbe – Valkenburg – Houthem – Meerssen v.v.. Af en toe invallen zal ook wel eens gevraagd worden. U zorgt er dus voor dat de kleine kernen op deze route niet verstoken blijven van openbaar vervoer. Gereden wordt in Mercedes-busjes, met automaat, waarvoor “klein rijbewijs” voldoende is. De leeftijdsgrens is 78 jaar. Natuurlijk krijgt u een opleiding voordat u als vrijwillige chauffeur wordt ingezet. Als vrijwilliger ontvangt u reiskostenvergoeding van uw huisadres naar de Remise in Margraten. Door het jaar heen wordt er voor de vrijwilligers een aantal activiteiten georganiseerd, o.a. een daguitstapje en 2 keer per jaar een bijeenkomst van alle vrijwilligers. Bovendien krijgt de vrijwilliger ook jaarlijks een prachtig kerstpakket. Daarnaast zal de waardering die u als vrijwillige chauffeur ongetwijfeld zult krijgen, uitermate motiverend werken.

Kern Reijmerstok

De buurtbus bedient nu ook al langer dan een jaar de kern Reijmerstok. Met ingang van 11 december 2022 is de buurtbus ook door de kern Reijmerstok gaan rijden. De buurtbus is een klein 8 persoons busje dat wordt bestuurd door vrijwilligers die ervoor zorgen dat kleine kernen worden bediend waar geen of slecht openbaar vervoer is. De buurtbus is regulier openbaar vervoer en rijdt op het traject tussen Meerssen en Eijsden v.v. Dit gebeurt van maandag t/m zaterdag ieder uur tussen 7.00 en 19.00 uur. De buurtbus, komende vanuit Margraten, gaat via de Provinciale weg naar Reijmerstok en dan via de Brede Hoolstraat in de richting van Eathoes A Gen Ing en steekt daar de Provinciale weg over en rijdt vervolgens in de richting van Banholt. Het mooie van de buurtbus is dat reizigers die op de route staan en hun hand opsteken met de buurtbus mee kunnen rijden, maar natuurlijk ook reizigers die bij de halte staan. Ook hebben de bewoners van Reijmerstok nu ieder uur – en dat 6 dagen in de week – een extra mogelijkheid om zowel richting Margraten en aan de Provinciale weg richting Gulpen en Maastricht verder te kunnen reizen.

Interesse?

Heeft u interesse om een paar uurtjes in de week een bijdrage te gaan leveren aan dit prachtige sociale vrijwilligerswerk stuur dan een mail naar buurtbus.vm@gmail.com U kunt ook bellen via tel. 043-4581970 voor het krijgen van meer informatie.

- Advertentie -
Vorig artikelParochieraad Mechelen houdt inzameling voor Voedselbank
Volgend artikelKerstconcert Fanfare Berg & Dal in Fanfarezaal te Slenaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in