Creatief fietsen recyclen in de gemeente Eijsden-Margraten

Foto: Gemeente Eijsden-Margraten | Wethouder Gerry Jacobs enthousiast aan de slag

Jaarlijks worden er veel fietsen gevonden in de gemeente Eijsden-Margraten. Ook door het gebruik van de nu zo populaire e-bike, staan er vaak ongebruikte fietsen in schuurtjes of garages. “Dat is natuurlijk zonde en daarom heeft de gemeente als reactie hierop een nieuw project ontwikkeld. Van ‘Verlaten Fiets’ naar ‘KunstFiets’”, aldus wethouder Kunst en Cultuur Gerry Jacobs.

Hoe werkt het?

“Wij willen op creatieve wijze aandacht vragen voor duurzaamheid. We gaan fietsen recyclen die niet meer gebruikt worden en aan inwoners doneren die graag zo’n kunstfiets willen gebruiken. Zo kunnen we vraag en aanbod verbinden met kunst. De fietsen worden opgeknapt en krijgen een nieuwe basiskleur. Vervolgens worden de fietsen onder deskundige begeleiding door de toekomstige eigenaars voorzien van een uniek design.”

Waarom dit project?

“Het is een cultureel milieuproject dat onderdeel is van het jaarprogramma Kunst & Cultuur. Het project stimuleert een duurzame manier van leven, waarbij op een positieve manier wordt gewerkt aan bewustwording en gedragsverandering.”

Kan ik een fiets doneren?

Wilt u uw fiets doneren of wilt u weten hoe u in aanmerking kunt komen voor een KunstFiets? Mail dan naar buurtcoach@eijsden-margraten.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelBurgemeester Jan Schrijen stopt per 1 maart 2021
Volgend artikelGulpen-Wittem neemt afscheid van twee wethouders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in