Maar liefst vier rode wijnen van wijnmaker Stan Beurskens, eigenaar van wijngaard St. Martinus in Vijlen, zijn gekozen tot ‘Beste Nederlandse rode wijnen’ en hebben een gouden medaille gewonnen tijdens de prestigieuze “Keuring der lage Landen 2020”. In totaal werden er voor Nederland en België 9 gouden medailles uitgedeeld. Ook de dessert wijn van St. Martinus, ‘LIEF’ werd gekozen tot “Nederlandse Dessertwijn van het Jaar”. Daarnaast is St. Martinus opnieuw verkozen tot ‘Beste Wijngaard van Nederland & België’ en Stan Beurskens tot ‘Beste wijnmaker 2018, 2019 èn 2020’.

Recordaantal medailles
Stan Beurskens:” Wij hebben dit jaar een recordaantal medailles gewonnen voor onze wijnen. Elke ingestuurde wijn, 25 stuks, is in de prijzen gevallen. Dat hebben we nog nooit meegemaakt en ik kan je zeggen dat de jury zeer professioneel èn kritisch is, want deze keuring gebeurt bij het gerenommeerde ‘Weinbauambt’ in Neustadt (D), waar ze per jaar duizenden wijnen proeven en keuren. De wijn die deze week in de verkoop is gegaan, de ‘Cuvee Cabernet 2016’, heeft zelfs dit jaar de hoogste score voor een Nederlandse wijn gehaald en daar zijn we beretrots op. Gevolg is wel dat er nu een run is ontstaan op deze wijn, zeker nu de kerst er aankomt!”

Goede promotie voor Bergdorpje Vijlen
De normaliter in Vijlener restaurants geschonken wijnen ‘Bergdorpje Wit’, ‘Gris de Villare’ en rode wijn ‘Olivier’ vielen ook in de nationale prijzen en wonnen een zilveren medaille. “Nederlandse wijn is momenteel ècht booming. Veel restaurants, ook boven de rivieren, willen Zuid-Limburgse wijn, net als hier in ons dorp. Wij kunnen hiermee dus goede promotie maken voor ons bergdorpje. En dat is weer goed voor de hotels, vakantiewoningen, buurtwinkel, bakker en de vele B&B’s”, aldus Stan Beurskens.

Prima voor toerisme
Bas Hoogland, voorzitter van Stichting Bergdorpje, met ruim 20 horeca- en recreatieleden het grootste ondernemersplatform in de gemeente Vaals, is enorm blij met deze prijzen voor St. Martinus. “Elk dorp zou willen dat ze zo’n TOP wijnbedrijf in hun midden hebben. Dit betekent voor Vijlen een enorme aantrekkingskracht van kwalitatief toerisme. Daarnaast spreekt Stan ook veel gasten aan met z’n duurzame landbouw aanpak. Dit past helemaal in de Cittaslow gedachte èn bij het huidige tijdsbeeld nu we in deze coronatijd alles dichter bij huis zoeken. Wij zijn dan ook zeer te spreken over de steun die het College heeft gegeven aan de toekomstige ondergrondse uitbreiding van St. Martinus. Een mooi en doordacht plan waar we allemaal pal achterstaan.”

- Advertentie -
Vorig artikelRenovatie Gerendalsweg Scheulder
Volgend artikelLara Pieters aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in