Kaarten is een gezellige en leuke bezigheid. Zeer zeker als je ook nog in een ontspannen sfeer met anderen van dit kaarten in clubverband kunt genieten. Een leuk spel dat al op jonge leeftijd geleerd kan worden en tot hoge leeftijd gespeeld kan worden. In het algemeen makkelijk om te leren en tevens een training voor de hersenen.

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaansfeest van de “Woensdagavondclub” vond er onlangs een barbecue voor de leden van deze club plaats. Onder het genot van een drankje en een hap(je) werd stilgestaan bij het lange lidmaatschap en of hun verdienste voor de club van enkele leden.

Wie zijn wij?

Jo Eggen, de kersverse voorzitter van de club, hield een lofrede op Giel Troisfontaine. Giel is jarenlang penningmeester van de club geweest en heeft dit tot voor kort gedaan. Dit tot volle tevredenheid van het bestuur en leden. Waarvoor hulde. Tevens is Giel Troisfontaine al meer dan 35 jaar lid van de “Woensdagavondclub”, iets wat getuigt van een goede sfeer bij de club. Oud-voorzitter J. Lippertz kon deze middag wegens verplichtingen elders helaas niet aanwezig zijn. Hij werd op de wekelijkse kaartavond nog even in het zonnetje gezet. Dhr. Jo Kaelen, reeds lid vanaf 1981, kon vanwege zijn broze gezondheid niet aanwezig zijn.

Wie zijn wij? We zijn lid van de “Woensdagavondclub” en leggen op donderdagavond vanaf 20:00 uur een kaartje in Herberg De Zwarte Ruijter. Naast het attractieve spel staat gezelligheid voorop! De avond eindigt rond de klok van 22:30/23:00 uur. In principe wordt er het spel kwajongen (misschien beter bekend als ‘troeven’) gespeeld. Het wordt doorgaans met 4 spelers gespeeld, maar kan ook met 6 spelers gespeeld worden. Afhankelijk van het aantal aanwezige leden worden aanvullend de spellen ‘toepen of pandoeren’ gedaan. Naast de gezellige kaartavonden worden er een drietal activiteiten georganiseerd. Een daarvan is het bij de leden overbekende kerstdiner. Op dit moment zijn we op zoek naar enkele nieuwe leden. Vind je kaarten een leuk tijdverdrijf of is uw interesse gewekt, neem dan contact op met een van de bestuursleden of met de bij u bekende leden. Hier alvast het kernteam: voorzitter Jo Eggen (tel. 06-50919550), penningmeester Jeu Eygelshoven (tel. 06-48585208) en secretaris Huub Van Loo (tel. 06-30895293).

- Advertentie -
Vorig artikelNoodzakelijk Onderhoud aan Gasnet Wijlre: Tijdelijke Verkeersafsluitingen in September en Oktober
Volgend artikelTijdens Kinderboekenweek: Chocoladeworkshop van Rousseau Gulpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in