Op zaterdag 23 juli huldigt het Gemengd Zangkoor in Vijlen een drietal jubilarissen. Het feest wordt om 18.00 uur ingezet met een feestelijke H.Mis in de St. Martinuskerk. Dirigent Jos Beckers, pianiste/organist Angeline Scheijen en uiteraard de leden van het koor zullen de jubilarissen muzikaal in het zonnetje zetten. Op het repertoire staat de door Jos Beckers gecomponeerde meerstemmige Missa Brevis, aangevuld met o.a. Cantate Domino, Ave Verum van Mozart en diverse andere composities. Na de H. Mis vindt er een interne huldiging met aansluitend een besloten feestavond plaats bij café-restaurant Bergzicht in Vijlen.

Marij Moonen, 40 jaar lid

Marij Moonen is sinds 1982 lid van het gemengd zangkoor St. Gregorius in Vijlen. De in Reijmerstok geboren Marij bleek gezegend met een mooie sopraanstem. Ze werd in 1974 lid van het gemengd kerkelijk zangkoor in haar geboortedorp. In 1982 werd zij, door verhuizing naar Vijlen, lid van het koor aldaar. In 2015 heeft zij dan ook haar 40-jarig jubileum als koor/kerkzanger gevierd, waarbij zij onderscheiden werd met de gouden Gregorius speld voor haar inzet als koorzangeres. Marij is een zeer sympathiek en behulpzaam iemand. Zij was onder meer verschillende jaren archivaris. Haar fijne gehoor levert direct een blik of woord indien andere zanger-(essen) een noot niet naar behoren treffen. Aan het begin van de repetitie deelt ze gul snoepjes uit aan de leden om zodoende de stemmen goed te verzorgen. Ze is een trouw lid dat aan alles meedoet en met haar opgeruimde karakter bijdraagt aan de vrolijke sfeer binnen het koor.

Mia Hounjet-Senden, 25 jaar lid

Mia Hounjet-Senden is sinds 1997 als alt lid van het gemengd zangkoor. Mia is in Margraten geboren en door haar huwelijk met Hub Hounjet in Vijlen komen wonen. Echtgenoot Hub is sinds 1977 lid van het koor en 20 jaar later was het zover dat echtgenote Mia ook toetrad tot de gelederen van St. Gregorius. Zoon Ralf en do-chter Jolanda waren lid van het jeugdkoor Vijlen en Mia ging als trouwe fan mee naar alle concerten en uitvoeringen van het jeugdkoor. Na opheffing van het jeugdkoor kwam er tijd vrij en nam Mia de gelegenheid waar om zich aan te sluiten bij het gemengd zangkoor. Daar kwam nog bij dat het gemengd zingen haar goed was bevallen tijdens de deelname in een gelegenheidskoor, gevormd door leden van het St. Gregorius o.l.v. Tom Janssen. Behalve haar activiteiten voor het zangkoor in Vijlen, was Mia ook lid van het kringkoor van Zij-Actief, waar zij vele jaren de functie van voorzitster vervulde. Helaas heeft de gezondheid haar gedwongen om een stapje terug te doen. Helaas is het voor haar niet meer altijd mogelijk om haar stem actief in te zetten voor het koor. Mia is echter een betrokken lid en een vaste fan tijdens uitvoeringen, en alle andere activiteiten.

Leo Prumpeler, 25 jaar lid

Leo is sinds 1996 lid van het gemengd zangkoor St. Gregorius. Leo is getrouwd met Gerda Janssen, lid vanaf het eerste uur van het gemengd zangkoor. Herhaaldelijk werd tijdens koorfeestjes geopperd Leo mee te nemen om gezellig samen te zingen. Leo was echter verknocht en druk in de drumband van harmonie St. Martinus. Zijn antwoord was dan ook steevast: “Als ik niet meer bij de drumband ben, kom ik zingen”. Na het beëindigen van zijn lidmaatschap bij harmonie St. Martinus voegde Leo de daad bij woord en is hij de tenoren bij het zangkoor komen versterken. En niet alleen op het gebied van zang biedt Leo de nodige ondersteuning. Als archivaris draagt hij, samen met Jo Dritty, reeds vele jaren zorg voor het beheer van de bladmuziek, het uitdelen en gereedmaken van de repetitiemappen en het inrichten van het repetitielokaal. Tevens zorgt Leo dat de programma’s met het gekozen repertoire voor de weekenddiensten of andere vieringen bij de juiste personen terechtkomen. Zijn acteertalent zorgt voor de nodige hilariteit. Daarom wordt Leo graag gevraagd voor een optreden tijdens een feestavond of organisatie van de een of andere act. Een actief en trouw lid waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Genoemde jubilarissen hebben allen op hun wijze hun sporen verdiend binnen het koor. Reden genoeg dus om op 23 juli – samen met familieleden en koorleden – het glas te heffen.

- Advertentie -
Vorig artikelJan Somers van ‘De Gulle Pen’ verduidelijkt zijn nieuwe hobby
Volgend artikelSongfestival

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in