Tijdens de feestelijke nieuwjaarsreceptie in klooster Wittem werd maandag de jaarlijkse Uitstralingsprijs van de gemeente Gulpen-Wittem uitgereikt aan de organisatie achter het Power Weekend, voorheen bekend als het geliefde Trekkertrek-evenement.

Het toonaangevende comité van het Power Weekend vindt zijn oorsprong in de KPJ, de organisatie voor plattelandsjongeren. Met de trekkerwedstrijd wil dit comité de betrokkenheid van de jeugd bij de landbouw in het Heuvelland levendig houden. Jaarlijks trekt dit festival zo’n vierduizend enthousiaste toeschouwers.

Hoewel het college van B en W, verantwoordelijk voor het toekennen van de Uitstralingsprijs, erkent dat de wedstrijden met zware tractoren aanzienlijke CO2-uitstoot genereren, benadrukken zij tevens de inspanningen van de organisatie. Het Power Weekend compenseert een deel van deze uitstoot door te investeren in duurzaamheidsprojecten wereldwijd, zoals aangegeven door B en W.

De Uitstralingsprijs, bestaande uit een eervolle oorkonde en een beeldhouwwerk vervaardigd door de gerenommeerde kunstenaar Pierre Lumey, werd met volle lof toegekend aan de organisatie van het Power Weekend. Deze erkenning onderstreept niet alleen de inzet van het comité om de passie voor landbouw onder jongeren te stimuleren, maar ook hun voortdurende toewijding aan milieubewustzijn door middel van innovatieve initiatieven en verantwoordelijke praktijken.

- Advertentie -
Vorig artikelJonge man uit Maastricht omgekomen bij nachtelijk ongeval op A2
Volgend artikelBurgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens opende feestelijk de nieuwe beleefroute van Schaapskooi Mergelland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in