In een baanbrekende samenwerking tussen Envida, Gemeente Vaals en Krijtland Wonen, wordt er gestreefd naar een nieuwe benadering van zorg in de regio. Het initiatief, bekend als de Woonzorgzone Vaals, is ontworpen om een omgeving te creëren waarin mensen van alle leeftijden samen kunnen leven, ondersteund door een breed scala aan zorg- en ondersteuningsdiensten.

Sinds de lancering van het project hebben teams van Envida meer dan 500 deuren geklopt in de buurt, waarbij zij de inwoners betrekken bij de ontwikkeling van deze woonzorgzone. Met als doel het verzamelen van waardevolle inzichten en ideeën uit de buurt, onderzoekt het projectteam samen met de bewoners mogelijkheden om een veilige en inclusieve leefomgeving te creëren.

“Wij geloven sterk in het belang van een samenhangende en toegankelijke zorgomgeving,” verklaarde een vertegenwoordiger van Envida. “Met de Woonzorgzone Vaals willen we niet alleen zorgbehoevenden ondersteunen, maar ook een gemeenschap bevorderen waar mensen elkaar ontmoeten, helpen en ondersteunen.”

Een van de belangrijkste kenmerken van de Woonzorgzone Vaals is dat mensen die zorg nodig hebben voorrang krijgen bij het verkrijgen van een woning in het gebied. Het initiatief biedt ook diverse vormen van zorg en ondersteuning, variërend van huisartspraktijken tot fysiotherapie, allemaal binnen handbereik van de bewoners.

“De Woonzorgzone Vaals is een opwindend project dat inspeelt op de groeiende behoefte aan zorg en ondersteuning in onze gemeenschap,” aldus een woordvoerder van Gemeente Vaals. “Het is een kans om een omgeving te creëren waar mensen van alle leeftijden kunnen gedijen en samen oud kunnen worden.”

Gelegen in de rustige en groene gemeente Vaals, nabij het bekende drielandenpunt van Nederland, België en Duitsland, zal de Woonzorgzone Vaals een centrale hub worden voor zowel zorgbehoevenden als andere bewoners. Het complex ‘De Lange Akker’ zal het hart van de woonzorgzone vormen, waar woningen zorggeschikt zullen worden gemaakt en appartementen worden verhuurd aan zorgpersoneel, starters en anderen.

Voor meer informatie over de Woonzorgzone Vaals en hoe u betrokken kunt raken, kunt u contact opnemen met zorgadvies@envida.nl of bellen naar 043-3690470.

- Advertentie -
Vorig artikelKoningsspelen 2024: een uitnodiging voor alle jongeren!
Volgend artikelKBO-middagen in Jeugdgebouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in