Donderdag 28 april ondertekenden wethouder Jos Last en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel. DELTA Fiber Netwerk is eind maart gestart met een glasvezelcampagne in de kernen en het buitengebied van de gemeente. Als de campagne succesvol wordt afgerond, kan de aanleg van glasvezel starten. Het belang van een snelle en stabiele verbinding is de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Veel mensen werken vanuit huis, kinderen en studenten krijgen online les en we videobellen vaker. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand. Glasvezel draagt in zeer grote mate bij aan die behoefte.

Ondertekening convenant

Beide partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren.

Wethouder Jos Last: “ Ik ben blij dat inwoners en ondernemers van de kernen en het buitengebied dankzij DELTA Fiber Netwerk de kans krijgen om aan te sluiten op glasvezel. Zo is ook de gemeente Gulpen-Wittem goed voorbereid op de steeds digitaler wordende samenleving. Ik wens DELTA Fiber Netwerk veel succes met het vervolg van de campagne en kijk vol vertrouwen uit naar een positief resultaat.”

Directeur DELTA Fiber Netwerk Piet Grootenboer: “Met deze overeenkomst is de aanleg van glasvezel niet alleen goed geregeld, maar is ook een wederzijds vertrouwen uitgesproken. Ik spreek dan ook mijn dank uit naar de gemeente Gulpen-Wittem voor het toejuichen van ons initiatief om glasvezel aan te leggen.”

Inwoners zijn persoonlijk geïnformeerd

Inwoners van de kernen en het buitengebied die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting, zijn persoonlijk geïnformeerd. Melden inwoners zich vóór 13 juli 2022 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis en betaalt men de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in gemeente Gulpen-Wittem op www.gavoorglasvezel.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelDaar staat ze dan: Emma Kok in Concert
Volgend artikelGrote verbouwing Sophianum gestart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in