Samen met XIOR Student Housing worden gesprekken gevoerd om daar een invulling aan te geven.

XIOR Student Housing exploiteert al enkele jaren met succes de residentie Katzensprung in Vaals. Hier wonen ruim 450 studenten verspreid over twee gebouwen. De studenten leven in goede harmonie met de omgeving en zijn ook zichtbaar in de lokale gemeenschap. Mede op grond van deze positieve ervaringen is XIOR in 2020 gestart met een tweede initiatief voor studentenhuisvesting in Vaals.

Er zijn verkennende gesprekken gevoerd met o.a. de buurt en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals, waarbij het college reeds in januari van dit jaar te kennen heeft gegeven kritisch t.o.v. de gewenste ontwikkeling op het perceel naast de kartingbaan te staan, mede op basis van de signalen uit de directe omgeving.

XIOR heeft in januari samen met het college van Vaals geconcludeerd dat een groot aantal studentenwoningen op de beoogde locatie onmogelijk te realiseren is. De gemeente zal daarom samen met XIOR de komende maanden onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn voor deze door XIOR en het gemeentebestuur gewenste ontwikkeling in Vaals, mede ingegeven door de gesprekken met omwonenden. Er zal bijkomend gekeken worden naar de mogelijkheid tot creatie van een samenhangend geheel van (nieuwe) woonfuncties in het gebied.

- Advertentie -
Vorig artikelStimuleringsregeling voor agrariërs
Volgend artikelAanrijding met geparkeerde auto in Vaals

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in