Sinds enige jaren organiseert Klooster Wittem in oktober, de maand van de heilige Gerardus Majella , een Gerarduslezing, d.w.z. een lezing door een bekende Gerardus. Dit jaar heeft het klooster de eer om op zondagavond 8 oktober 2021 (19.30-21.00 uur) de bekende bisschop van Den Bosch, Mgr. Gerard de Korte, als spreker te ontvangen. Het thema van de lezing heeft steeds te maken met waarden die ook voor de heilige Gerardus Majella belangrijk waren, zoals barmhartigheid en naastenliefde.

Het katholieke sociaal denken

Bisschop de Korte kiest als insteek het katholieke sociaal denken. Hij schetst een katholieke visie op ‘het goede leven’, geïnspireerd door dat katholieke sociaal denken.

Allereerst bespreekt hij de Bijbelse wortels van dit denken en daarbij ook de centrale noties van het katholiek denken over een rechtvaardige samenleving. Vervolgens geeft de bisschop een analyse van de huidige Nederlandse samenleving. Welke uitdagingen zijn er? Hoe kan het katholieke denken een bijdrage leveren aan een goede manier van samen-leven? Tenslotte schetst Mgr. Gerard de Korte wat een ‘spiritualiteit van de goede samenleving’ zou kunnen zijn.

De Gerarduslezing vindt plaats op vrijdagavond 8 oktober 2021, van 19.30 tot ca. 21.00 uur. Aanmelden graag via de website, www.kloosterwittem.nl/Agenda of telefonisch bij de receptie van het klooster (tel. 043-4501741). Entreeprijs: 10 euro.

- Advertentie -
Vorig artikel“Erg onhandig maar wel lief” – Lotte Koerts aan het woord
Volgend artikelHuis-aan-huiscollecte ‘Herstelfonds’ Mechelse schutterij St. Sebastianus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in