GGD Zuid Limburg onderneemt actie om arbeidsmigranten op een vereenvoudigde manier uit te nodigen voor vaccinatie. Veel arbeidsmigranten komen in aanmerking voor vaccinatie, maar vinden het door de taalbarrière lastig een afspraak te maken. Vanaf woensdag 30 juni nodigt de GGD deze doelgroep op gezette tijden uit om naar de vaccinatielocatie in Maastricht, Kerkrade of Geleen te komen voor een prik.

Drempel verlagen

Het is belangrijk dat alle doelgroepen de juiste informatie krijgen en zich op eenvoudige manier kunnen laten vaccineren. Wanneer je de Nederlandse taal niet spreekt, kan dat soms lastig zijn. Om de drempel te verlagen werkt GGD Zuid Limburg samen met werkgevers en uitzendbureaus. Zij helpen bij het informeren en uitnodigen van arbeidsmigranten. De uitnodiging, gezondheidsverklaring en informatie over het coronavaccin is in diverse talen aangeboden (Engels, Duits, Pools, Bulgaars en Roemeens). Zo ontvangen arbeidsmigranten alle benodigde informatie om een weloverwogen beslissing te nemen over het laten zetten van een coronaprik.

Vrije inloop

Om het vaccinatieproces nog verder te vereenvoudigen hanteert de GGD een vrije inloop. Op gezette dagen en tijden kunnen arbeidsmigranten zonder afspraak terecht voor een coronaprik. In lijn met de landelijke vaccinatiestrategie komen arbeidsmigranten van alle leeftijden (18+) in aanmerking voor een vaccinatie.

Bekijk de data en tijdstippen op de website van GGD Zuid Limburg

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer Mechelen afgelopen nacht druk in de weer met wateroverlast
Volgend artikelVanaf vandaag statiegeld op kleine plastic flesjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in