Voor sommige mensen viel de overwinning van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden totaal in het niets toen het Duitse BioNTech claimde een effectief coronavaccin ontwikkeld te hebben. Er lijken inmiddels al meerdere coronavaccins in de laatste testfase te verkeren. Het ene vaccin lijkt 90% effectief, het ander zelfs 94%. Mooie getallen, maar de grote vraag blijft voor velen: Zijn ze werkzaam of niet? De beschreven resultaten zijn tussentijds en van een kleine groep, maar ondanks dat luidt de berichtgeving positief. Gaan deze pioniers ons uiteindelijk naar de uitweg van de anderhalvemetersamenleving helpen? Voor sommige mensen is wellicht alleen al de gedachte dat er licht aan het einde van de tunnel is een stimulans om ook de laatste of hiernavolgende golven te doorstaan. Dit wereldnieuws is natuurlijk ook onze Heuvellandse jongeren niet ontgaan. Hoe kijken zij tegen deze ontwikkelingen aan en hebben ze vertrouwen in een goede afloop? Deze week maken de lezers van Gulp en Geul Journaal kennis met Jasmijn Woudstra (13) uit Gulpen. Nu al niet meer weg te denken uit het hart van het Heuvelland. Als vaste waarden bij JCV De Gaarekiekerkes schittert zij elk carnavalsseizoen met haar vriendinnen op de Heuvellandse bühnes. Dit jaar even niet, dat begint Jasmijn en haar vriendinnen ook steeds duidelijker te worden: “Ja echt vreselijk. Carnaval, daar leef ik wel voor, en dan kun je een mondkapje dragen en afstand houden, maar als ons iets aan carnaval komt dan is dat wel een enorme teleurstelling.” Dat laatste geldt niet alleen voor haar regionale hobby. Haar internationale hobby: wintersport, moet er dit jaar ook even onder lijden: “Normaal krijg ik het thuis nét zo geregeld dat ik én carnaval kan vieren én op wintersport mag. Vraag me niet hoe, gelukkiger krijg je me niet, haha!” Dit jaar lijkt deze droom minder waar te worden. Na de gecancelde wintersport lijkt het Après Ski gebied dit jaar ook code rood te blijven hanteren.

Dan maar tijd maken voor andere dingen. Het Sushi eten wordt haar “Godzijdank” niet afgenomen. Jasmijn mag dan pas sinds kort op het voortgezet onderwijs verkeren, als we naar haar toekomstplannen luisteren, zou men dat al snel in twijfel trekken: “Het liefst begin ik later mijn eigen bedrijf in de vorm van een bungalowpark. Dat heb ik via thuis meegekregen. Het lijkt me superleuk om mijn eigen ideeën en stijlkeuzes te realiseren.” Mocht dat plan toch geen werkelijkheid worden, dat ziet ze voor zichzelf ook nog een plekje weggelegd in de mode- en designwereld.


De toekomstplannen van Jasmijn zijn in ieder geval tiptop in orde. Op het gebied van corona schat ze de zaken wat minder rooskleurig in: “Ik denk dat we er voorlopig nog niet vanaf zijn. De meeste mensen houden zich gewoon niet aan de simpele maatregelen als voldoende afstand houden en een mondkapje dragen. Ik vind het ook niet fijn, maar ik wil wel snel van deze situatie afzijn. Dus dan moet het maar, hè, haha.” Al met al hoopt ze dat er snel een doeltreffend coronavaccin komt, en als het dan even kan dat de jongeren het als eerste mogen krijgen: “Dat klinkt natuurlijk dubbel als ik dat zeg, maar oudere mensen lijken zich beter aan de afgekondigde maatregelen te houden dan jongeren. Dus dan zou het beter zijn om de grootste verspreiders als eersten uit te schakelen.”


Of het er komt, wanneer het er komt en hoe goed het er komt: dat weten we niet. Maar een compact langvormig cadeautje onder de kerstboom zou natuurlijk iedereen een glimlach op het gezicht bezorgen.

- Advertentie -
Vorig artikelEen wake-up call – Myka baan aan het woord
Volgend artikelVoorlopig geen activiteiten bij Zij Actief Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in