Het coronavirus heeft impact op ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Het is van belang om aandacht voor elkaar te hebben en stil te staan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. De rijksoverheid lanceerde daarom de nationale campagne ‘Aandacht voor elkaar’, een bundeling van alle bijzondere ideeën en activiteiten in deze crisis. Gouverneur Bovens grijpt de campagne aan voor een tocht langs alle gemeentehuizen in Limburg. Burgemeester Jan Schrijen heette hem op woensdag 25 november welkom in Valkenburg aan de Geul.

Tijdens zijn bezoek ging de gouverneur in gesprek met een inwoner over de impact die deze periode heeft gehad op het vrijwilligerswerk. In dit geval ging de gouverneur in gesprek met Riny Penners – Jongen, één van de initiatiefneemster van de Signaleergroep in Houthem – St. Gerlach.

#Aandachtvoorelkaar


De coronacrisis is voor velen een zeer moeilijke periode. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden, sommigen verloren hun baan. Veel activiteiten die het leven kleur geven, kunnen niet doorgaan. Tegelijkertijd zien we met de uitbraak van de crisis hartverwarmende initiatieven ontstaan in Valkenburg aan de Geul waar inwoners iets voor een ander willen betekenen. Zo ook de Signaleergroep in Houthem – St. Gerlach. Dit initiatief, dat ook al voor de corona-uitbraak in Houthem- St. Gerlach actief was, is nog waardevoller gebleken in deze tijd, waarin het ontzettend belangrijk is dat we naar elkaar omkijken, met name naar onze medemensen die alleen zijn of zorg nodig hebben.

- Advertentie -
Vorig artikelLet op app fraude!
Volgend artikelWorkshop 3D printen in Bibliotheek Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in