In 1927 is in het kerkdorpje Holset, om precies te zijn op de kruising van de Vijlenerweg-Klaasvelderweg in Holsetterheide, een herdenkingskruis geplaatst voor de heer Jos van der Heijden. Hij overleed er op 84-jarige leeftijd. Het is een groot stenen wegkruis met een koperen Christusbeeld. Het kruis is geplaatst door de broer van de overledene die destijds pastoor was in Holset.

Het bijzondere wegkruis van steen en beton was de afgelopen jaren toe aan een ingrijpende opknapbeurt. De gedachtenisplaat en het kruis hadden een “zout”-uitslag, de tekst was niet meer te lezen, het stenen kruis vertoonde scheuren, was aangetast en vertoonde schade van de weersomstandigheden. Door een professionele behandeling van Paul May, wonend in Aken, staat het wegkruis er weer stralend bij. Paul heeft veel ervaring met het restaureren van zowel kerkelijke alsook historische gebouwen en vele andere objecten. Hij kent de juiste behandelmethoden en weet de juiste materialen toe te passen. Paul heeft, als vakbekwaam restaurateur, besloten om zijn kennis en kunde in te zetten voor het behouden en onderhouden van kruisen in de gemeente Vaals. Chapeau voor zijn inzet en voor zijn werk. Paul is lid van de werkgroep Onderhoud Kruisen Gemeente Vaals. Door het werk van deze groep blijven kruisen in de gemeente Vaals behouden en staan ze er weer respectvol bij.

Wilt u ook helpen om dit cultureel erfgoed in de openbare ruimte te laten stralen en te behouden voor de toekomst? Laat het even weten.

Comité Kruisen Gemeente Vaals Namens deze Lambert Jaegers (tel. 06-53990756/ l.jaegers@home.nl).

- Advertentie -
Vorig artikelEen goed idee voor je buurt? Kom in actie!
Volgend artikelStart concertseizoen ‘Muziek Klassiek Gulpen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in