In actie voor de wilde bij

Stichting IKL deelt 1000 gratis zakjes bloemenzaad uit en is op zoek naar een plek voor een mega insectenhotel. Dit weekend vindt de Nationale Bijentelling plaats. Stichting IKL grijpt dit moment aan om burgers op te roepen in actie te komen en te helpen met het creëren van een bijvriendelijke omgeving. Dat begint al in de eigen achtertuin. Het gaat slecht met de wilde bij. De helft van de 358 wilde bijen die in Nederland voorkomen zijn met uitsterven bedreigd.

Bijen onmisbaar voor ons voedsel
Wilde bijen houden niet van netjes, strak en kaal. Er zijn te weinig plekken waar de bij zich echt thuis voelt om een nest te bouwen. Dat nest is nodig om zich voort te planten. De bedreiging van de wilde bijen heeft ook grote gevolgen voor ons als mens. Zo’n 80% van ons groenten, fruit en andere eetbare gewassen zijn namelijk afhankelijk van bijen. Ze zijn daarom onmisbaar.

Gratis bloemenzaad
IKL geeft 1000 gratis zakjes met bloemenzaad weg. Deze mix van bloemen is speciaal bedoeld om wilde bijen te verleiden. Zaai het streekeigen zaad en geniet de hele zomer van zoemende bijen. Daarnaast profiteren ook allerlei andere dieren van de bloemen. Vogels eten in de winter de zaden van de uitgebloeide bloemen en kleine zoogdieren zoals egels vinden er beschutting.

Provincie zoekt plek voor insectenhotel
‘’Het stimuleren van wilde bijen en biodiversiteit wordt door de Provincie omarmt, daarom stellen wij een insectenhotel beschikbaar’’, aldus deputé Hubert Mackus. Waar die moet komen te staan kun jij mede bepalen. De voorwaarde is dat het insectenhotel in een geschikte natuurlijke omgeving terechtkomt. Verder is het een vereiste dat het een zichtlocatie betreft waar mensen kunnen genieten van de wilde bijen die het hotel bezoeken. Heb jij de ideale plek in gedachten?

Kijk voor meer informatie over alle acties op: www.ikl-limburg.nl/in-actie-voor-de-wilde-bij

- Advertentie -
Vorig artikelBrit Jansen uit Wijlre over haar eindexamenperiode
Volgend artikelKian kleijnen uit Heyenrath over zijn eindexamenperiode

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in