Het Sophianum in Gulpen rouwt om het verlies van een icoon, de heer John Vandeberg, die op 78-jarige leeftijd is overleden. Vandeberg, die op 1 augustus 1971 als docent Duits aan de school begon, groeide uit tot een gewaardeerde persoonlijkheid binnen de onderwijsinstelling.

Gedurende zijn carrière bekleedde Vandeberg diverse functies, waaronder conrector van het atheneum van 1978 tot 1996, gevolgd door zijn benoeming tot rector van het Sophianum. Gekenmerkt als een zelfbewuste en kordate persoon met een optimistische inslag, liet Vandeberg zijn stempel op de school achter.

Zijn bijdrage ging echter verder dan alleen onderwijs. Als oprichter van het schooltoneel in 1975 en initiator van het huidige Sophianum Cabaret, toonde Vandeberg zijn veelzijdigheid op het podium. Zijn wens om als Cupido door de aula te vliegen werd verwezenlijkt, waarmee hij onmiskenbaar bijdroeg aan het culturele erfgoed van het Sophianum.

In zijn latere rol als rector tussen 1996 en 2006 onderscheidde Vandeberg zich als een ‘nieuwe’ rector, actief betrokken bij werkgroepen en dicht bij de werkvloer. Zijn inzet voor buitenschoolse activiteiten, zoals schoolfeesten, benadrukte hij als cruciaal voor een positieve schoolsfeer.

Na zijn pensionering in 2006 bleef Vandeberg betrokken bij het Sophianum en keek hij uit naar jubileumactiviteiten, die nu helaas zonder zijn aanwezigheid plaatsvinden.

John Vandeberg wordt herinnerd als een man met vele rollen – rector, leraar Duits, toneelspeler, conrector, echtgenoot, vader en opa. Zijn nalatenschap aan het Sophianum is onschatbaar. De school deelt in het verdriet van zijn familie en betuigt hen oprechte steun in deze moeilijke tijd.

- Advertentie -
Vorig artikelAlcohol hoeven ze – wat mij betreft – niet duurder te maken! – Floor Geelen aan het woord
Volgend artikelInformatiebijeenkomst Einstein Telescope: Onderzoek naar Haalbaarheid van Ondergrondse Telescoop in Euregio

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in