In de Week van de Veiligheid (van 11 tot en met 17 oktober) doet gemeente Eijsden-Margraten mee aan de landelijke inleveractie van wapens. Iedereen kan dan straffeloos zijn wapen inleveren. Daarmee dragen we met z’n allen bij aan het veiliger maken van de samenleving.

Wapenbezit neemt vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Veel jongeren staan onvoldoende stil bij de gevolgen van hun gedrag.

Inleveren messen, slag- en stootwapens

Het inleveren van messen, slag- en stootwapens gebeurt anoniem. Er is dus geen risico op een straf voor wapenbezit. Deze wapens kunnen ingeleverd worden bij het politiebureau Heuvelland, Nieuweweg 24 Valkenburg.

Inleveren vuurwapens en munitie

Voor het inleveren van een vuurwapen, munitie of explosieven moet een afspraak met de politie gemaakt worden via 0900 – 8844. De politie komt dan, in burgerkleding, langs om het wapen op te halen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze actie? Op de website van de gemeente Eijsden-Margraten vindt u een overzicht van veelgestelde vragen.

- Advertentie -
Vorig artikelJoep Hons uit Mechelen ontvangt gemeentelijke onderscheiding
Volgend artikelBruggen in Valkenburg onveilig na wateroverlast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in