De organisatie van de Ronde van Limburg heeft Leo van Vliet bereid gevonden ambassadeur te worden van de wielerklassieker Ronde van Limburg. Daarmee wil de oud-winnaar van deze ronde, de voormalige prof en huidige koersdirecteur van de Amstel Gold Race, zijn betrokkenheid bij de wielersport in de meest zuidelijke provincie van Nederland én het vaderlandse wielrennen kracht bijzetten.

Opstapje naar profpeloton

Van Vliet won de amateurklassieker zelf in 1977 en ook voor hem betekende dat een opstapje naar het profpeloton, zoals de wedstrijd dat de afgelopen decennia ook was voor coureurs als Ramon Sinkeldam, Johnny Hoogerland, Henk Lubberding, Gerben Karstens en Tourwinnaar Jan Janssen. Nadat de wedstrijd drie jaar lang – door onder andere COVID-19 – niet georganiseerd kon worden, is de Ronde van Limburg nu terug als wedstrijd uit de gezamenlijk beloftencompetitie van de Vlaamse en Nederlandse wielerbond: de U23 Racing Series. En kan er – met de morele steun van Van Vliet – verder gebouwd worden aan de toekomst van de wielersport in Limburg en Nederland.

Koersdirecteur Amstel Gold Race

Voor Van Vliet was de winst in Limburg een startpunt naar meer. De Zuid-Hollander zou ook nog wedstrijden als Gent-Wevelgem, de Vierdaagse van Duinkerken en ritten in de Tour de France, Parijs-Nice en het Criterium du Dauphiné winnen.

Na zijn actieve loopbaan was Van Vliet als bondscoach van de Nederlandse profrenners actief en hij is al jaren de koersdirecteur van de Amstel Gold Race. Daar mag vanaf nu dus de titel ambassadeur van de Ronde van Limburg aan toegevoegd worden.

- Advertentie -
Vorig artikelVan 8 t/m 10 maart in Oos Heim: Jaarlijkse Foto Expositie Fotogroep Dracula
Volgend artikelOp woensdag 6 maart Soos-middag Ouderensociëteit in ’t Gulper Hoes 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in