Van 1 t/m 5 september bruist Mechelen van de activiteiten tijdens het festival ‘KLEURRIJK MECHELEN’. Het evenement wordt georganiseerd door een aantal actieve bewoners, de stichting Mechelen Beleefbaar Groen en vele vrijwilligers van dit mooie kerkdorp.

Na de Corona-periode en de vreselijke watersnood van afgelopen juli wil de organisatie weer positieve energie in het dorpsleven blazen. Met medewerking van vele verenigingen en ondernemers is een gevarieerd programma in de maak.

Er komt een mooie kunstroute door de Hoofdstraat, de Heerenhof en de Eperweg. Hier zijn kunstwerken te zien van Mechelse kunstenaars. Een bijzondere aanrader!

Om de Kunstroute en de locaties aan te geven zijn er vlaggen gemaakt met het Kleurrijk Mechelen logo (ontwerp Rieki Janssen-Sintsen en Maud Loop). Deze unieke vlaggen zijn via de website https://halloheuvelland.nl/pagina/kleurrijk-mechelen te bestellen voor slechts € 15,-.

Dagelijks workshops

Er zijn dagelijks workshops waaraan tegen een kleine vergoeding deelgenomen kan worden: o.a. schilderen, toneel, mergel carven, gedichten schrijven en bodypercussion. Maar er komt ook muziek door Ada Vloet, Jennifer & Jean, Jean Notermans en Hilde Vanderheijden en de zangverenigingen Magan en het Mechels Vocaal Ensemble. Ook zij hebben iets speciaals in petto.

Thema ‘Ontmoeten & Verbinden door kunst’

De organisatie legt de nadruk op het thema ‘Ontmoeten en Verbinden door kunst.’ Dat kan bij de Kunstroute, een Jeu-de-boules wedstrijd of in de ‘Kom op de koffie” tent waar we elkaar ontmoeten voor een praatje of een kaartje leggen onder het genot van een kop koffie.

Voor de kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s is er woensdag een middag met het thema “Wat kriebelt daar in en langs de beek?” IVN-Heuvelland zorgt voor de groene invulling aan de Wienberg. Ook Scouting St. Martinus doet mee op het eigen terrein met een workshop “Sjorren en vuur maken” op vrijdag.

Dorpsontbijt op zaterdag

In het weekend is er op zaterdag een heus dorpsontbijt, met verschillende activiteiten zoals het uitroepen van de winnaar van de kleurwedstrijd voor kinderen en de winnaar van “Heel Mechelen Bakt”. Een bakwedstrijd met een dikke knipoog waaraan iedere bewoner van Mechelen kan deelnemen. En muziek van Jennifer en Jean!

Open Podium

Live kunst maken is de uitdaging voor onze kunstenaars bij “Sterren op het doek’ en zo ook voor alle muzikale zang- en danstalenten van Mechelen op het Open Podium.

Op zondag is er een boekpresentatie en gesprekken met 4 schrijvers uit Mechelen. De heemkundevereniging presenteert een boek over Mechelen en op de Schuttersweide staat de “Mechelse Nachtwacht” waarmee iedereen op de foto kan.

Bij de herdenkingsboom in het Groene Hart is er mogelijkheid om stil te staan bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Een bijzonder en spiritueel moment, begeleid door Laurie Faro en Jeanny Vanhautem.

Mystery Guest

Als afsluiting van alle festiviteiten wordt door onze mysterieuze gast het mooiste doek gekozen van “Sterren op ’t doek” en vindt een kunstveiling plaats van door kunstenaars beschikbaar gestelde kunstwerken.

- Advertentie -
Vorig artikelHeemkundekroniek van april 2021 nu weer als herdruk verkrijgbaar
Volgend artikelHeuvelland in Beweging met beachvolleybal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in