De afdeling Eys van het IVN heeft een nieuw bestuur. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 29 augustus jl. hebben de leden ingestemd met de benoeming van Edith Boekraad (voorzitter), Han Hos (secretaris), Nelleke van Klooster (penningmeester), Lisette Langens (bestuurslid communicatie/pr en webmaster), Gery Bos (bestuurslid ledenadministratie) en Greet van der Veen (bestuurslid facilitaire zaken en gastvrouw).

Tijdens de ALV hebben de vertrekkende bestuursleden Constance Kerremans, Gerard Nabben en Karel Brinkman op originele manier de taken en de digitale archieven aan het nieuwe bestuur overgedragen. Zij zijn 10, respectievelijk 8 jaar de drijvende krachten achter het IVN Eys geweest. De nieuwe voorzitter dankte hen voor al het werk dat ze met heel veel enthousiasme en doorzettingsvermogen voor de vereniging hebben gedaan.

Werken in en voor de natuur

Het IVN is een vereniging van vrijwilligers die zich bezighoudt met natuur- en milieueducatie. De vereniging wil zorgdragen voor meer kennis van en liefde voor de natuur en voor een duurzaam omgaan met onze aarde. De afdeling Eys heeft een eigen verenigingsgebouw op de Boerenberg voor vergaderingen, cursussen, lezingen, presentaties en jeugdactiviteiten.

IVN Eys organiseert wandelingen en excursies in de natuur, draagt zorg voor de vele wegkruisen en kapellen in en rondom Eys, is verantwoordelijk voor een goed verloop van de paddentrek in Over-Eys door controle van de paddentunnels en – schermen, heeft een zeer actieve vogelwerkgroep die o.a. nestkastcontroles uitvoert, werkt samen met de basisschool aan natuurlessen en heeft een jeugdgroep voor diverse natuuractiviteiten zoals het controleren van de paddenpoel in het Frohweinbos. Wie meer wil weten over IVN Eys kan terecht op de website ivn.nl/afdelingen/eys. Wie zich als lid wil aanmelden kan een mailtje te sturen naar ledenadmin@ivneys.nl.

Gouden jubileum in voorjaar 2024

Dit jaar bestaat het IVN Eys 50 jaar en dat moet gevierd worden. Hoewel de vereniging in december 1973 is opgericht, zullen de feestelijkheden niet in die koude wintermaand plaatsvinden, maar in het voorjaar van 2024 als de natuur in al haar schoonheid uitbarst. Aan het programma wordt gewerkt, maar het zal niemand verbazen dat er activiteiten in de natuur zullen zijn en dat er aandacht voor de geschiedenis van het IVN, afdeling Eys zal zijn. Meer informatie volgt in het begin van 2024.

- Advertentie -
Vorig artikelOverhandiging eerste steen voormalig VVV Kantoor
Volgend artikelOp zondag 8 oktober op het Dorpsplein: Dierenzegening in Nijswiller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in