Margraten – Het is 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Berlijnse muur viel 20 jaar geleden. Sindsdien heerst er vrede in de westerse wereld. Dat geldt helaas niet voor de hele wereld. Alle reden voor de Koninklijk erkende Harmonie Concordia Margraten om die vrijheid te koesteren en te vieren. Haar Nieuwjaarsconcert i.s.m. Harmonie St. Rosa Sibbe staat daarom in het teken van “Vier de vrijheid!”.

Op zondag 12 januari neemt het orkest o.l.v. dirigent Jos Dobbelstein, ondersteund door een combo, het publiek mee op een reis naar de vrijheid. Op het programma staan werken uit Band of Brothers, Schindler’s list en Yentl. Er wordt aandacht besteed aan Anne Frank en aan de muziek die door de ‘Army Bands’ werd gespeeld tot vermaak van de soldaten. Uiteraard is er ook ruimte voor een vrolijke noot. Dit alles wordt ondersteund met passende filmbeelden, verzorgd door Ron Janssen.

Beroemde solisten
Als solisten heeft de harmonie enkele grootheden weten te contracteren, die garant staan voor kwaliteit: Enzo Kok (viool), Imke Heitzer, Fenna Ograjensek en de ‘eigen’ Erik Moonen (zang). Enzo Kok is de jongste van alle solisten. Hij speelt al viool vanaf zijn zesde verjaardag. Daarna wilde hij alleen nog maar viool spelen, optreden en elke dag beter worden. Na 3 jaar studeren aan de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het Conservatorium in Amsterdam, is hij nu begonnen met de bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Vorig jaar was hij finalist van het Nederlands Vioolconcours Davina van Wely. Dit jaar heeft hij de 1e prijs gewonnen in de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Het grote publiek kent hem van zijn optredens met André Rieu. Imke Heitzer startte op jonge leeftijd haar muzikale opleiding aan de muziekschool te ‘s-Gravenvoeren. Hier volgde ze klassieke zang, piano en saxofoon. Later werd ze toegelaten op de jazz afdeling van het Conservatorium te Maastricht. Haar voorliefde voor theater uitte zich in een studie aan de MusicAllFactory te Tilburg. Op dit moment studeert zij weer aan het conservatorium te Maastricht, waar ze in juni haar papiertje voor docent muziek hoopt te bemachtigen. Zij treedt intussen op in binnen- en buitenland. Ze maakt o.a. deel uit van het orkest van Mirusia Louwerse en Maurice Hermans. Daarnaast geeft Imke zangles bij Kumulus te Maastricht en aan het Kunsthumaniora te Hasselt Fenna Ograjensek is voor Concordia Margraten geen onbekende. Al in 2002 trad ze samen met het korps op als soliste tijdens de Promsnight. Sinds- dien heeft haar carrière een grote vlucht genomen. Ze studeerde eerst klassieke zang en opera aan het Maastrichts Conservatorium en vervolgde haar studie aan The Juilliard School in New York. Haar concerten brachten haar naar grote concertzalen over de hele wereld: van Carnegie Hall in New York tot het Concertgebouw in Amsterdam. Haar repertoire omvat vele grote werken, zoals het Requiem van Verdi/ Brahms/ Dvorak en Mozart, de 9e Symfonie van Beethoven, 2e Symphonie van Mahler, A Sea Symphony van Vaugh Williams enz. Fenna staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek.

Erik Moonen is al van jongs af aan met muziek bezig, als slagwerker bij Concordia Margraten, en als zanger bij de Lentebloempjes. Tijdens zijn opleiding aan het Conservatorium van Maas- tricht begon hij in bands te zingen. Dit beviel zo goed dat hij heeft besloten hiervan zijn beroep te maken. Momenteel geeeft hij doordeweeks popworkshops en bandcoaching. In de weekenden is hij op het podium te vinden. Hij speelt in bands zoals Three O’ Four, Funky D, Aubelband en nog vele andere. Ook is hij een veelgevraagd solist bij harmonie- en fanfareorkesten. Daarnaast blijft hij zijn vereniging trouw en is hij nog regelmatig als ondersteuning te vinden bij de slagwerksectie.

Dit unieke concert van een prachtig orkest met geweldige solisten vindt plaats om zondag 12 januari in Gemeenschapshuis Oos Heim, Clermontstraat 10 in Margraten en begint om 15.00 uur. De voorverkoop bevindt zich bij PLUS Margraten, C&E Schoenmode en via concordiamargraten.nl/ticketbox.

- Advertentie -
Vorig artikel5 x 11 jaar Jubileumreceptie en prinsenbal CV De Puime
Volgend artikelPrins Thijs II (Bessems) en Prinses Lisette (Duijsings) gaan De Breuzelère in Mechelen in 2020 inspirerend voor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in