Ongekende drukte milieuparken: Stel bezoek uit

Dat veel mensen meer tijd in en om het huis doorbrengen, is zeker te merken bij de Rd4-milieuparken. Er wordt thuis flink opgeruimd, waardoor de milieuparken overbelast worden.

Elke dag topdrukte
‘De hele week zien we lange wachtrijen bij de milieuparken. Het zijn recordaantallen aan bezoekers.’ Aldus Roger Wetzels, manager grondstoffen en verantwoordelijk voor de milieuparken. ‘Het overstijgt de bezoekersaantallen van een drukke zaterdag. Bij sommige parken schrijven we zelfs dubbele cijfers.’ Rd4 roept op om het bezoek aan het park uit te stellen.

Toename kringloopspullen en BEST-tassen
Roger Wetzels vervolgt: ‘We zien een extreme toename van kringloopspullen. Rd4 heeft circulariteit hoog in het vaandel staan. Onze kringloopwinkels zijn vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten. Daar kunnen we spullen nu niet verkopen.’ Rd4 heeft besloten om de verwerking en sortering van kringloopspullen stop te zetten om de gezondheid van medewerkers te waarborgen. Roger Wetzels: ‘Onze opslagcapaciteit bereikt zijn grenzen. Als mensen in dit tempo kringloopspullen blijven aanbieden, moeten we straks misschien spullen vernietigen. En juist dat kán niet de bedoeling zijn.’ Rd4 roept de burgers op om kringloopspullen thuis te bewaren totdat de eerste storm voorbij is.

Oplossing in verband met sterfgevallen
Rd4 is tijdelijk gestopt met het leegmaken van woningen en het ophalen van kringloopspullen. Spullen die niet meer gebruikt kunnen worden, worden gekenmerkt als grofvuil. Grofvuil dat buiten wordt aangeboden, haalt Rd4 wél op. Directeur Wil Sijstermans: ‘We betreden geen woningen meer, omdat we onze medewerkers willen beschermen tegen het virus. Onze medewerkers moeten gezond blijven om afvalinzameling, onze primaire taak, te kunnen waarborgen.’ Roger Wetzels vult aan: ‘Het niet meer ophalen van kringloopspullen heeft ook geleid tot deze extreme drukte op de milieuparken. Ook krijgen we veel telefoontjes om inboedels op te halen in verband met sterfte.’ Aanleunwoningen of kamers van verzorgingstehuizen moeten dan met spoed worden leeggemaakt.  ‘Los van onze eigen maatregelen, kom je sowieso geen verzorgingstehuis binnen. Voor mensen die geconfronteerd worden met deze vervelende situatie bestaat de mogelijkheid om de spullen van hun dierbaren buiten de deuren van de tehuizen op te laten halen. De spullen worden helaas wel als grofvuil afgevoerd. Het advies is om de bruikbare spullen tijdelijk op te slaan.’ Voor het ophalen van grofvuil geldt een tarief. Een afspraak kan worden gemaakt via het Rd4-servicepunt 045-5437100.

Voor een compleet overzicht van de aanpassingen in de dienstverlening van Rd4, kunt u terecht op www.rd4.nl/corona. Hier treft u ook een lijst aan van meest gestelde vragen en antwoorden.

- Advertentie -
Vorig artikelRutte: Hou afstand!
Volgend artikelVoorlopig alleen aangepaste uitvaarten in Epen, Mechelen en Slenaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in