Met mooie koorzang, blazers en topsolisten sluit het Slavisch-Byzantijns koor Sobornost op zaterdag 6 april het feestjaar, waarin het 25-jarig bestaan van de vereniging werd gevierd, af met een bijzonder jubileumconcert. Dat concert vindt plaats in de monumentale Kloosterbibliotheek Wittem. Naast het koor, dat onder leiding staat van Luciano Meloni, treden die avond diverse gastsolisten op: de Russische sopraan Polina Iashchuk (begeleid door pianiste Abdigail Richards), mezzosopraan Lilit Satie (vele jaren als lid/soliste en 2e dirigent verbonden aan het koor) en het ‘Familie-blazersensemble Spelthaen’.

Kaartjes reserveren

Het jubileumconcert van Sobornost begint op zaterdag 6 april om 20.00 uur. De entree is 15 euro. Kaartjes kunnen gereserveerd worden bij Jef Brauers (via tel. 06-10212183 of mail jefbrauers49@gmail.com. De avondkassa is vanaf 19.00 uur geopend bij de hoofdingang van het klooster (beneden aan de wegkant van het complex). Ook de refter van het klooster is vanaf dat tijdstip open, ook in de pauze en na afloop om nog na te kaarten!

Dirigent Luciano Meloni

Het jubilerend koor staat sinds twee jaar onder leiding van dirigent Luciano Meloni. Hij heeft voor dit jubileumconcert gekozen voor een aantal nummers uit het omvangrijke repertoire dat Sobornost in de afgelopen 25 jaar heeft opgebouwd. Dat levert meteen ook een mooi overzicht op van de rijke geschiedenis van het koor.

Sopraan Polina Iashchuk

Sopraan Polina Iashchuk is afkomstig uit Omsk in West-Siberië. Zij woont inmiddels alweer enkele jaren in Limburg. Na haar studie tot koordirigente (15) in Omsk verhuisde zij naar Sint Petersburg. Polina won onder meer het Concours ‘Musikalisches Feuerwerk’ in Mühlacker (Duitsland ). Polina trad op met verschillende concertprogramma’s in onder meer Zweden, Zwitserland, Duitsland en Nederland. Ook was ze verbonden aan het befaamde Solistenkoor van de Philharmonie uit Sint Petersburg. In de Kloosterbibliotheek zingt Polina onder meer het beroemde ‘Song of the Moon’ uit Rusalka van Dvorak. Een hoogtepunt wordt zeker ook het bekende ‘Only in Sleep’ van Erik Esenvaldts, een solowerk voor soliste en koor.

Soliste Lilit Sati

Lilit Sati rondde haar master solozang en haar bachelor koordirectie af aan af aan het Maastrichtse Conservatorium. Ze was succesvol op diverse gerenommeerde concoursen. Lilit werkte mee aan verschillende grote producties in ons land. Ook is ze regelmatig verbonden aan diverse kamermuziekensembles. In Wittem zal Lilit onder meer, samen met Polina, het duet ‘Barcarole’ uitvoeren.

Familie-ensemble Spelthaen

Het familie-ensemble van Patrick Spelthaen bestaat uit leden van de muzikale familie Spelthaen. Trompettist Patrick (beroepsmuzikant en dirigent van diverse hafabra-verenigingen), speelt op deze avond, samen met zijn echtgenote Maureen, zoon Kai (plus vriendin Orly) en zijn broer Raymond. De bezetting is met drie trompetten, baritonsaxofoon en hoorn opmerkelijk te noemen. Het ensemble speelt op dit concert een aantal nummers uit verschillende tijdsperioden en richt zich daarbij ook nadrukkelijk op uiteenlopende genres.

- Advertentie -
Vorig artikelKorte terugblik: Huldiging drie jubilarissen Zangvereniging “Eendracht”
Volgend artikelSeizoen CV De Puime nu officieel ten einde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in