De Stichting Wensulance stond niet alleen met een eigen stand op de Hubertusmarkt in Gulpen, afgelopen november. Want vrijwilligers van de Wensulance hielpen ook bij de wafelverkoop door de leden van de Lions Club Wittem-Neubourg op dezelfde markt. De stichting beschikt over twee omgebouwde ambulances voor vervoer van patiënten bij het vervullen van hun laatste wens. Op hun Facebook-pagina is te zien hoeveel wensen ze wel niet vervullen, en wat ze hiermee voor de patiënten en hun naasten betekenen.

Eén van de ambulances moet binnenkort vervangen worden, en de Lions leveren dit jaar een financiële bijdrage hieraan met hun activiteiten. De opbrengst van de wafelverkoop op de Hubertusmarkt is het startbedrag hiervoor. Dankzij de bezoekers van de markt was de hele voorraad wafels al voor het einde van de dag verkocht! De kopers konden ook kennismaken met het werk en een aantal vrijwilligers van de Wensulance.

Cheque van dikke 1000 euro

Een cheque met een waarde van een dikke duizend euro mocht president Wiel Magermans namens de Lions overhandigen aan vrijwilligers Toan van der Bolt en Jo Huppertz van de Wensulance. Naast de wafelverkoop organiseren de Lions ook een tourrit, waarvan de opbrengst naar de speeltuin gaat: de Klaproostour, een culinaire autorit. Deze puzzeltocht die dit jaar weer door een ander deel van Limburg gereden wordt staat open voor alle oldtimers, cabrio’s en andere mooie auto’s en is na dertien edities inmiddels zo bekend dat de inschrijving na opening snel vol is. Ook komend jaar worden de deelnemers bij kastelen en restaurants in de regio ontvangen met culinaire verrassingen.

De Klaproostour wordt verreden op zondag 7 juli 2024. Vanaf maart zal de inschrijving hiervoor mogelijk zijn op www.klaproostour.nl. Deelnemers kunnen zich nu al via klaproostour@gmail.com melden. Ze krijgen dan bericht als de inschrijving geopend wordt. De Lions hopen natuurlijk in juli een flinke bijdrage te kunnen leveren aan de aanschaf van de nieuwe Wensulance.

- Advertentie -
Vorig artikelOp woensdag 28 februari in ’t Gulper Hoes: Alzheimer Trefpunt behandelt thema ‘Omgaan met weerstand’
Volgend artikelIn gemeenschapshuis ‘t Wouves: Ransdaals Amateur Toneel speelt 5 keer klucht ‘Vinstergesjravel’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in