Slachtoffers van de wateroverlast kunnen per direct terecht bij een noodopvanglocatie in Nijswiller. De gemeente Gulpen-Wittem heeft woensdagavond een tijdelijk onderkomen geregeld voor inwoners en toeristen die getroffen zijn door het noodweer. Diverse campings langs de Geul en de Gulp werden namelijk geëvacueerd.

Koffie en slaapplek
“We zijn er voor de gedupeerden. In het oude schoolgebouw kunnen ze terecht en bieden we hen koffie en een luisterend oor aan”, aldus een woordvoerster van de gemeente Gulpen-Wittem. De locatie voorziet ook een slaapplek.

‘Genoeg plek’
Daarnaast zijn er vier medewerkers van het Rode Kruis aanwezig om zorg te verlenen. In totaal kunnen 100 mensen worden opgevangen, maar dat aantal is nog lang niet bereikt volgens de gemeente. “Er is nog genoeg plek”, concludeert de gemeentewoordvoerster. Hoeveel slachtoffers er opvangen zijn, is niet bekend.

De gemeente ontving meerdere telefoontjes van wateroverlast. Daarop werd besloten om een noodopvanglocatie te openen. “We blijven alles zorgvuldig monitoren, maar deze locatie is uitsluitend bedoeld voor slachtoffers en niet als een centrale ontmoetingsplek”, aldus de gemeentewoordvoerster.

Militairen in Zuid-Limburg
Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft woensdagavond code rood afgekondigd vanwege de verwachte regenval in het zuiden van de provincie. Hulp is inmiddels gearriveerd: 68 militairen gaan minimaal 24 uur hulp verlenen in de getroffen gebieden.

- Advertentie -
Vorig artikelGulp en Geul kunnen buiten oevers treden. Neem maatregelen!
Volgend artikel‘Oh god, is dit echt!?’ – Esther Savelberg aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in