Om de amateursport tegemoet te komen in hun verhoogde energierekeningen, heeft het Rijk een compensatieregeling in het leven geroepen: de SPUK NEAS. Het gaat om een eenmalige, gedeeltelijke compensatie. Deze is bedoeld voor amateursportverenigingen die in 2022 en/of 2023 door de gestegen energieprijzen in continuïteitsproblemen zijn gekomen.

Aanvragen uitkering via de gemeente

Lokale amateursportverenigingen kunnen via de gemeente Gulpen-Wittem een uitkering aanvragen. Deze regeling is alleen bedoeld voor amateursportverenigingen die geen gebruik kunnen maken van de TEK-regeling (Tegemoetkoming Energiekosten). Voor meer informatie over deze regeling óf het aanvragen van deze uitkering neemt u contact op via subsidies@gulpen-wittem.nl. De aanvraag dient uiterlijk zondag 10 september bij de gemeente binnen te zijn.

Energiecompensatie voor verenigingen en accommodaties

Naast bovenstaande regeling compenseert de gemeente ook verenigingen en beheerstichtingen van gemeenschapsaccommodaties met een eigen energieaansluiting in de energiekosten. Daarvoor heeft de gemeenteraad € 250.000 beschikbaar gesteld. Voor kerken is dit een bedrag van € 75.000, deze regeling is nog niet beschikbaar. De verenigingen en beheerstichtingen die in aanmerking komen zijn al geïnformeerd. Het aanvragen van de compensatie kan via www.gulpen-wittem.nl/subsidies > Energiecompensatie voor verenigingen en accommodaties 2023.

- Advertentie -
Vorig artikelOpen Coffee Maastricht Aachen Airport 24 augustus
Volgend artikelTour de Boer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in