Sj­raar Cox waar­ne­mend bur­ge­mees­ter in Eijs­den-Mar­gra­ten

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Gouverneur Remkes heeft de heer drs. G.J.M. Cox benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten. De heer Cox heeft met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Eijsden-Margraten kennis gemaakt en is daarna door de gouverneur beëdigd. De benoeming dinsdag 11 mei formeel ingegaan.

Opdracht

De heer Cox zal de waarneming van het burgemeestersambt in Eijsden-Margraten uitoefenen overeenkomstig de door Gouverneur Remkes aan hem verstrekte bestuursopdracht.
Hij zal trachten goede bestuurlijke verhoudingen binnen het gemeentebestuur van Eijsden-Margraten te continueren en te verbeteren. Verder dient de waarnemend burgemeester een goed functionerend openbaar bestuur in de gemeente Eijsden-Margraten te bevorderen met open verhoudingen naar alle fracties toe naast het bevorderen van betrokkenheid en participatie van de burgers bij en in het gemeentelijk beleid.

Carrière

De heer Cox (1953) is lid van de PvdA. Van 2006 tot 15 maart 2020 was hij burgemeester van Sittard-Geleen. Hij heeft zich gedurende die periode een daadkrachtig bestuurder getoond. Hij heeft in Sittard-Geleen belangrijke ontwikkelingen in gang gezet dan wel vlot getrokken. De heer Cox is goed bekend met de gemeente Eijsden-Margraten en de regio Zuid-Limburg.
De politiek-bestuurlijke carrière van de heer Cox begon immers in 1982 als gemeenteraadslid in de gemeente Margraten. Van 1990 tot 1992 was hij wethouder in diezelfde gemeente.

Van 1992 tot 1997 was hij burgemeester van de gemeente Diever, welke later opging in de gemeente Westerveld. Van 1997 tot 2002 was hij vervolgens burgemeester van Nuth en daarna tot 2006 burgemeester van Veldhoven. Op 1 oktober 2006 werd hij benoemd tot burgemeester van Sittard-Geleen welke functie hij tot 15 maart 2020 heeft uitgeoefend.

In gesprek

Voorafgaand aan de benoeming van de waarnemend burgemeester heeft de gouverneur met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Eijsden-Margraten gesproken. De aanstelling van de heer Cox tot waarnemend burgemeester vloeit voort uit het per direct indienen van het ontslag door burgemeester Akkermans van Eijsden-Margraten.

- Advertentie -
Vorig artikelZiet u een illegale storting?
Volgend artikelNieu­we edi­tie van ‘Ik Fiets Vrien­de­lijk’ in mei en juli

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in