Nu het sociale leven weer langzaam aan het rollen komt wil carnavalsvereniging de Sjravelerre daar ook een bijdrage aan leveren. Dit door mensen weer op de been te krijgen en met elkaar in contact te brengen zonder ‘Zoom’-achtige hulpmiddelen. Op zondag 11 juli wordt er een ‘Sjraveltocht’ georganiseerd door Mheer. Een soort speurtocht voor het hele gezin. Natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht! Voor aanvang krijgen de deelnemers oude (en ook héle oude) dorpsfoto’s uitgereikt. De bedoeling is om de plaatsen op die foto’s te bezoeken. Op de betreffende plek wordt dan een foto of selfie gemaakt vanuit hetzelfde blikveld als de meegekregen foto. Tevens krijgt u ook daar ook uitleg over de achtergrond en historie. Op een aantal van die plekken dienen er ook leuke opdrachten vervuld te worden door zowel de ouderen als kinderen.

De tocht start tussen 10:00 en 11:00 uur in Taverne in de Smidse waar u de foto’s ontvangt van Onder-Mheer. Onder het genot van een kopje koffie en een stuk vlaai kunnen al die foto’s dan bekeken worden om vervolgens zelf te bepalen hoe de route gelopen gaat worden. Er zijn ook door de organisatie voorgestelde route’s te kiezen. Tussen 12:30 en 13:30 uur wordt u op de pastorie verwacht. Onder het genot van een picknick kunt u daar genieten van het geweldige uitzicht op de ‘huisweide’. Tevens kan daar de anderhalve meter afstand gewaarborgd blijven. Na de picknick ontvangt u de foto’s van Boven-Mheer en hiervoor geldt hetzelfde principe als voor Onder-Mheer: bepaal zelf de route of ontvang een route van de organisatie.

Er wordt geëindigd op het Dorpsplein waar u een drankje en een hapje krijgt aangeboden bij Café Quanten, waar vervolgens onder onder de klanken van de spelende band nog nagenoten kan worden. De kosten voor deze Sjraveltocht zijn € 11,= p.p. (kinderen tot 8 jaar € 8 p.p.) Aanmelding kan via sjraveltocht@desjravelerre.nl. Geef aan met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen tot 8 jaar u wilt meelopen.

- Advertentie -
Vorig artikelSV Geuldal houdt twee klusochtenden in Wijlre en Schin op Geul
Volgend artikel‘het echte werk’: fluiten – Yannick Bos aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in