Het Sophianum in Gulpen slaat deels een nieuwe weg in met betrekking tot voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen van basisscholen en hun ouders. De traditionele Open Dag van februari wordt ingeruild voor twee avonden onder de noemer “Proef het Sophianum”. Op maandag 28 en dinsdag 29 november kunnen de leerlingen proeflessen volgen. Voor hun ouders worden tegelijkertijd informatiesessies georganiseerd, waarbij ze in gesprek kunnen gaan met de mogelijk nieuwe docenten van hun kinderen.  
Daarnaast kunnen leerlingen (en/of groepsleerkrachten) op aanvraag tijdens reguliere schooldagen komen meelopen. Daarmee wil het Sophianum een reëler beeld van de school en het dagelijkse schoolleven geven.

School in bedrijf

“Bij een Open Dag worden vaak dingen uit de kast gehaald die tijdens een reguliere schooldag verder niet of nauwelijks meer te zien zijn. Ik wil basisschoolleerlingen de school in bedrijf laten zien en ze een gewone schooldag laten beleven”, aldus rector Hans Hupperetz. “Sfeer proeven doe je tijdens een echte schooldag, mét onze leerlingen en docenten”.
Op zaterdagochtend 11 februari stelt de school ook nog de gelegenheid om geïnteresseerden een kijkje te laten komen nemen in het schoolgebouw. Ondanks de verbouwingsactiviteiten die nog in volle gang zijn, nemen docenten en leerlingen de bezoekers graag mee door het ‘nieuwe’ gebouw. Iedereen is welkom en vanzelfsprekend wordt de veiligheid van onze gasten gewaarborgd. 

Met deze nieuwe vorm van kennismaken wil de school nog meer kracht geven aan hun slogan #ditiswiewezijn.

- Advertentie -
Vorig artikelSoosmiddagen
Volgend artikelHenri-Pierre Waaifoort opvolger wethouder Jos Hendriks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in