IVN Heuvelland heeft in de Timpaantuin in Gulpen een insectenhotel geplaatst. Het onderkomen moet ervoor zorgen dat de beestjes veilig kunnen broeden. Het is tevens een eerbetoon aan de bedenker: Niek Gossens. “Zonder bijen geen bloemen, zonder bloemen geen planten en zonder planten geen oogst. Dan gaat het bergafwaarts en dat moeten we niet hebben op de heuvel naast ‘t Gulper Hoes”, liet een IVN-woordvoerder weten.

Door de afbraak van gemeenschapshuis de Timpaan ontstond er een lege plek in Gulpen, een helling die een bestemming moest krijgen. Die werd gevonden in de vorm van de Timpaantuin. De recent geplaatste “uil” moet dat (natuurlijk) proces stimuleren.

Twee vrijwilligers van IVN Heuvelland, Niek Gossens en Alberdina Calsbeek, werd gevraagd mee te denken over de beplanting van de tuin. Alberdina schetste een weelderige bloemenzee en Niek maakte zich sterk voor bijenvriendelijke beplanting. Hij beloofde een insectenhotel te bouwen als zijn wens vervuld zou worden.

“Helaas is Niek kort daarna overleden. Ter nagedachtenis aan hem en om zijn belofte gestand te doen, hebben zijn IVN-vrienden Hub en Marianne Bonten een insectenhotel gebouwd naar het ontwerp van Niek.”

- Advertentie -
Vorig artikelBebouwde kom grenzen in Mechelen gecorrigeerd
Volgend artikel“Dat online gedoe is echt niks voor mij” – Noah Tallane aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in