In Eijsden-Margraten is veel te doen en te beleven. Bij sommige evenementen, activiteiten of wegwerkzaamheden zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen. Deze maatregelen zijn er voor de veiligheid van iedereen. Onderstaande verkeersmaatregelen gelden voor de duur van de betreffende activiteit(en).

Donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus – Banholt

Van donderdag 24 augustus tot en met zondag 27 augustus  is het Blaaskapellenfestival. De Dalestraat is dan gedeeltelijk (huisnummer 4 t/m 12)  van 18.00 tot 22.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers.

Zaterdag 26 augustus – Sint Geertruid

Op zaterdag 26 augustus is er van 13.00 tot zondag 27 augustus 02.00 uur een straatbarbecue in de Schoolstraat in Sint Geertruid. De Schoolstraat is dan tijdelijk (huisnummer 8 t/m 24) afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers.

Zaterdag 26 augustus – Eijsden

Op zaterdag 26 augustus is een straatbarbecue in de Klumpkesstraat in Eijsden. De Klumpkesstraat is dan van 14.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers.

Vrijdag 1 september – Termaar

In verband met de Tour de Boer op vrijdag 1 tot en met zondag 3 september gelden de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen:

  • Het op zaterdag 2 september van 17.00 tot en met zondag 3 september, 17.00 uur instellen van een eenrichtingsweg aan Gen Hof (vanaf de kruising in Termaar tot huisnummer 7 en van af huisnummer 7 tot aan de verharde weg in Termaar).
  • Het op zondag 3 september van 09.00 tot 17.00 uur instellen van een eenrichtingsweg aan de Papenweg in Mheer (vanaf huisnummer 5 tot aan de kruising met de Voerenstraat.

Zondag 3 september – Eijsden

Op zondag 3 september is een straatbarbecue in de Sleutelbloem in Eijsden.  De straat is dan vanaf huisnummer 15 en 16 tot aan de t-splitsing Sleutelbloem en Korenbloem afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers.

Zondag 3 september – Cadier en Keer

In verband met de open dag van Hovagro in Cadier en Keer geldt de volgende tijdelijke verkeersmaatregel: zondag 3 september van 10.00  tot 17.00 uur het instellen van eenrichtingsverkeer aan de Oude Trambaan in Cadier en Keer (vanaf rijrichting Rijksweg naar de Oude Trambaan).

Zondag 3 september – Eijsden

Op zondag 3 september is een Streetparade in Eijsden en geldt de volgende tijdelijke verkeersmaatregel: van 11.00 tot 16.00 uur geheel afsluiten van de Graaf de Geloeslaan (vanaf hoek Diepstraat/Graaf de Geloeslaan tot aan de Caestertstraat/Graaf de Geloeslaan).

Vrijdag 8 september – Bemelen

In verband met werkzaamheden ten behoeve van het plaatsen van een zwembad in Bemelen op vrijdag 8 september, geldt de volgende tijdelijke verkeersmaatregel: het afsluiten van Gasthuis (ter hoogte van huisnummer 16) voor alle verkeer, behalve voetgangers op vrijdag 8 september van 07.00 tot 11.00 uur.

Zaterdag 9 september – Banholt

In verband met het Nederlands Kampioenschap Gravel in Banholt, gelden op zaterdag 9 september tussen 10.00 uur en 16.30 uur de volgende verkeersmaatregelen:

  • De Bredeweg is ter hoogte van Loverixplein afgesloten. Er is een omleiding naar Reijmerstok actief via Terlinden. Volg borden met letter ‘B’.
  • De Groeneweg/Bredeweg is vanaf de Rijksweg (kruising Reijmerstok) afgesloten. De bewoners tussen Banholt en Reijmerstok kunnen hun huis verlaten en weer bereiken richting/komende vanuit Reijmerstok.
  • De Bergstraat is vanaf de Thelen Haagweg afgesloten. Verkeer naar Margraten dient via de Banholtergrubbe en Herkenrade te rijden of via de omleiding (volg letter ‘B’) via Terlinden (Rijksweg).
  • Vanaf Bruisterbosch is de weg naar Banholt ter hoogte van de T-Splitsing (Bruisterbosch) afgesloten.
  • Vanaf “Van den Houdt” richting de Trichterweg is de weg afgesloten.
  • Alle veldwegen tussen Terlinden, Bruisterbosch en Herkenrade zijn afgesloten voor alle gemotoriseerd vekeer, fietsverkeer en wandelverkeer. Wil je als wandelaar op de veldwegen naar de wedstrijd komen kijken? Het is dan alleen toegestaan om in de berm te lopen en niet op de veldweg of het pad.
  • In Herkenrade loopt de route langs de Mariagrot over de Endepoelseweg, linksaf over de Valkenburgerweg, linksaf over de Roskuil naar de Banholtergrubbe. De Roskuil is afgesloten voor alle verkeer.
- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Gulpen-Wittem start campagne: “Aardig op weg – minder haast, meer genieten!”
Volgend artikelOpen Coffee Maastricht Aachen Airport 24 augustus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in