De toekomst van de Hubertusmarkt in Gulpen is verzekerd, aangezien de gemeente Gulpen-Wittem heeft besloten om structureel meer geld toe te kennen aan de organisatie van deze geliefde jaarmarkt. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de subsidie verhoogd van 40.000 euro per jaar naar 68.000 euro, waarmee de continuïteit van dit belangrijke evenement gewaarborgd blijft.

De beslissing om de subsidie te verhogen komt voort uit de stijgende kosten die gepaard gaan met het organiseren van een dergelijk grootschalig evenement. Wethouder Frans Derksen benadrukt dat met name de veiligheidseisen de afgelopen jaren aanzienlijk zijn toegenomen. “Vooral na de verhoogde risico’s op aanslagen vorig jaar in Nederland, zijn de veiligheidseisen voor evenementen in de buitenlucht waar veel mensen samenkomen, zoals onze eigen Hubertusmarkt, aangescherpt”, verklaart Derksen.

Voor de plaats Gulpen is de Hubertusmarkt van aanzienlijk belang. Als een van de oudste jaarmarkten in de regio, trekt het evenement jaarlijks vele bezoekers en dient het als een belangrijke toeristische trekpleister voor het dorp. Derksen onderstreept dan ook het belang van het behoud van dit evenement, zelfs in uitdagende tijden zoals deze.

Met de verhoogde subsidie toont de gemeente Gulpen-Wittem haar toewijding aan het behoud van de Hubertusmarkt, en zet zij zich in om de traditie van deze historische jaarmarkt voort te zetten, en daarmee de lokale gemeenschap en het toerisme te ondersteunen.

- Advertentie -
Vorig artikelOp vrijdag 12 april bij Rocca: Vijverpresentatie bij Terra Collinaria
Volgend artikelOp zaterdag 20 april in Gemeenschapshuis: Drie koren present op Lenteconcert in Hulsberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in