Voor alle bewoners van het Heuvelland die dit jaar thuisblijven én ook voor alle mensen die in eigen land op vakantie zijn organiseert IVN Eys deze zomer een tweetal excursies. De wandelingen zijn op woensdag 17 juli 2024 (start om 9.30 uur) en op dinsdag 13 augustus (start om 14.00 uur).

De IVN-gids neemt u mee op een korte of langere wandeling in en om Eys langs de zo kenmerkende wegkruisen van het Zuid-Limburgse land. Zij vertelt over de geschiedenis en de achtergrond van de kruisen en van andere bijzondere gebouwen onderweg. De mooie natuur en de prachtige panorama’s krijgt u er gratis bij!

Lang en kort

De wandeling van woensdag 17 juli (start om 9.30 uur) is een mooie natuurwandeling van circa 11 km lengte door heuvelachtig terrein in noordelijke richting. Het is een tocht voor de wandelliefhebber die onderweg ook graag wat wil horen over de wegkruisen. Deze duurt ca. 4 uur, met een pauze in een restaurant.

De wandeling van dinsdag 13 augustus begint om 14.00 uur en is een korte wandeling van ongeveer 5 km. Ze voert door het idyllische dorp, met aandacht voor soms verrassende paadjes. Het is een korter rondje voor wie niet meer zo goed kan klimmen, maar wel interesse heeft in de wegkruisen. Ze duurt 1,5 tot 2 uur. Dan is er geen pauze.

De kosten bedragen € 6,- per persoon/koppel, inclusief het Wegkruisenboekje. Voor IVN-leden is dit gratis. Aanmelden is noodzakelijk via wandelwerkgroep@ivneys.nl. U krijgt dan ook informatie over de startplaats. Voor nadere informatie kan men zich wenden tot de IVN-gids, Constance Kerremans (via tel. 06-21870967 of wandelwerkgroep@ivneys.nl).

- Advertentie -
Vorig artikelOp 29 augustus op zoek naar zingeving: Dekenale Bedevaart naar Banneux
Volgend artikelTwee activiteiten bij KBO Vijlen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in