Vaals staat van 8 tot en met 14 maart in het teken van de Vrouwenweek. Thema is ‘Leven in Vrijheid’. Ook wordt de Senneheld prijs uitgereikt.

De Vrouwenweek Vaals wordt dit jaar voor het vierde jaar gehouden. De week wordt zondag 8 maart geopend met een stoepkrijtfeest voor meisjes, op het Willem Alexanderplein.

De organiserende vrouwengroep Vrauwe vöär Vrauwe Vaals is mede opgericht door een gevluchte vrouw, die ook in de organisatie zit van de vrouwenweken. Tijdens de week is er speciale aandacht voor de sociale betrokkenheid van gevluchte vrouwen.

Vluchtelingenwerk Maastricht houdt dinsdagavond 10 maart in Café-Restaurant Suisse een lezing over de organisatie en over de begeleiding van vluchtelingen. Twee gevluchte vrouwen en een echtpaar uit Syrië vertellen hun verhaal.

De Vrouwenweek koppelt ook de Cauberg in Valkenburg aan de vrouw. In een lezing in de bibliotheek van Vaals belicht fotograaf Tonny Strouken op 12 maart de rol van vrouwelijke wielrenners die deze beroemde klim bedwongen in kampioenschappen.

Op de slotdag, zaterdag 14 maart, neemt een gevluchte vrouw in de gemeente Vaals de ‘Senneheld Prijs’ in ontvangst in de vorm van een beeldje. De naam herinnert aan de Vaalser slaaf en dienstmaagd Senneheld die in het jaar 1135 haar recht op vrijheid terugkocht. Politica Lilianne Ploumen houdt die dag in Vaals een lezing.

Gedurende de week zijn er voordrachten en optredens. Meer informatie: www.vrauwevoarvrauwe.com

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, is er om 14.00 vanaf het Vrijthof in Maastricht een International Maastricht Women’s March.

- Advertentie -
Vorig artikelJaarlijks Korentreffen in Noorbeek
Volgend artikelInteractieve thema-avond Mediawijsheid in Bibliotheek Gulpen-Wittem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in