In antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare woningen kondigt Eijsden-Margraten plannen aan voor de bouw van 750 tot 1000 nieuwe woningen over een periode van zeven jaar. De eerste 325 woningen zullen naar verwachting eind volgend jaar gereed zijn.

Wethouder Jos Custers onthult dat deze aantallen gebaseerd zijn op een grondig woonbehoefteonderzoek uit 2021. De gemeente anticipeert op de behoefte aan verschillende woningtypes, waaronder zorgwoningen, sociale huurwoningen, betaalbare koopwoningen voor starters, en woningen in het hogere segment.

De uitvoering omvat al gestarte bouwplannen voor 325 ‘De Jonge-woningen’, een initiatief dat voortvloeit uit de Woondeal met minister Hugo de Jonge. Dit is echter slechts het begin, met plannen voor nog eens 160 sociale huurwoningen, 250 tot 500 zorgwoningen, en 10 nieuwe standplaatsen voor woonwagens in de komende zeven jaar.

De uitdagingen, waaronder stikstofbeperkingen, stijgende bouwkosten en de zoektocht naar geschikte bouwlocaties, vormen een complexe puzzel voor de gemeente. Niettemin, benadrukt Wethouder Custers, wordt er met volle inzet gewerkt aan oplossingen.

Voor verdere informatie over dit initiatief en de voortgang van de bouwplannen verwijst de gemeente naar haar officiële kanalen.

- Advertentie -
Vorig artikelInschrijvingen geopend voor de Nacht van Gulpen – mis het niet!
Volgend artikelNoodsituatie in Maastricht: Dijk gedeeltelijk weggespoeld, woonboten geëvacueerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in