Zangkoor St. Caecilia Nijswiller wil na anderhalf jaar haar repetities hervatten op maandag 30 augustus. Het koor heeft vanwege Corona geen repetities en uitvoeringen meer gegeven en wil na de zomerstop de repetities hervatten. Uitvoeringen in de kerk van Nijswiller zullen in overleg met het kerkbestuur gepland worden.

Of en wanneer het koor weer gaat zingen hangt tevens af of het koor een nieuwe dirigent kan vinden. De huidige dirigente Rina Erven uit Heerlen heeft na 12 jaar met pijn in haar hart aangegeven dat zij het dirigeren fysiek niet meer kan uitoefenen. Zij heeft een warm hart voor het koor en heeft dit besluit zo lang mogelijk willen uitstellen. Zij is de afgelopen jaren vol overgave en passie het koor voorgegaan in vele missen en uitvoeringen. De koorleden hielden tijdens de Coronaperiode contact via de groepsapp en steunden elkaar tijdens deze moeilijke periode.

Moeilijk besluit

Rina Erven, die regelmatig in het ziekenhuis lag, had veel steun van de koorleden door de app. De wil om weer voor het koor te staan is er nog, maar haar lichaam laat haar teveel in de steek om dit ook werkelijk te doen.

Zodoende is het koor (15 zingende leden) op zoek naar een nieuwe dirigent die vol enthousiasme het koor wil dirigeren tijdens de uitvoeringen in de kerk. Repetities zijn wekelijks op de maandag van 19:30 – 21:30 uur. Eens per maand wordt een uitvoering verzorgd in de kerk in Nijswiller.

Wie denkt de vacature te kunnen vervullen, kan zich voor nadere informatie wenden tot koorvoorzitter Hugo Savelberg via tel. 06-48120587 of per mail h.savelberg@gmail.com).

- Advertentie -
Vorig artikelStrijd om titel ‘beste voetbalclub uit regio Maastricht’ barst weer los
Volgend artikelHeemkundekroniek van april 2021 nu weer als herdruk verkrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in