De veiligheidsregio Zuid-Limburg maakt bekend dat zij, gelet op artikel 17 lid 1 van de Wet veiligheidsregio’s, op 2 december aanstaande het herziene rampbestrijdingsplan Hoogwater Limburg wilt vaststellen. 

Het rampbestrijdingsplan beschrijft de manier waarop de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de Veiligheidsregio Limburg-Noord optreden bij hoogwaterscenario’s die in de provincie Limburg kunnen voorkomen. Door het rampbestrijdingsplan wordt ook geborgd dat alle overheden en andere betrokken organisaties op een doelmatige manier optreden en inwoners in veiligheid brengen bij een (dreigende) overstroming of het falen van een primaire kering.

Het huidige rampbestrijdingsplan Hoogwater Maas (2020-2023) van de Limburgse veiligheidsregio’s heeft nog een looptijd van één jaar. Het rampbestrijdingsplan is echter eerder geactualiseerd zodat de eerste leerpunten van de hoogwatercrisis van 2021 konden worden verwerkt. Er is dus niet gewacht op het verstrijken van de wettelijke termijn. Hierdoor zijn de crisisorganisaties het komende hoogwaterseizoen al beter voorbereid. Het plan wordt de komende tijd meerdere malen herzien om daarmee steeds beter voorbereid te zijn.

Ter inzage

Voordat het bestuur van de veiligheidsregio het herziene rampbestrijdingsplan vaststelt zal het, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, gedurende een periode van zes weken ter inzage liggen. In het gemeentehuis aan het Amerikaplein 1 te Margraten kunnen geïnteresseerden en belanghebbenden tijdens openingstijden het rampbestrijdingsplan inzien. Voor de inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem: tijdens openingstijden bij de balie van het gemeentehuis in Gulpen (Willem Vliegenstraat 12).

Schriftelijke reacties naar aanleiding van het herziene rampbestrijdingsplan kunnen tot 29 november 2022 ingediend worden bij het bestuur van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Na afloop van deze periode zal het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg een definitief besluit nemen, waarbij de ingediende zienswijzen in de besluitvorming worden meegewogen.

Schriftelijke reacties

U kunt uw schriftelijke reactie tot en met 29 november 2022 indienen bij:
Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Zuid-Limburg,
t.a.v. afdeling Crisisbeheersing en Rampenstrijding
Postbus 35
6269 ZG Margraten

- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Eijsden-Margraten zoekt stembureauleden
Volgend artikelGratis ondersteuning voor mantelzorgers door MEE Zuid-Limburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in