1 – 7 juni | Week van de jonge mantelzorger

Je verwacht het misschien niet, maar veel jongeren zitten ermee. Maar liefst 1 op de 5 jonge mensen is namelijk mantelzorger! Veel jonge mensen hebben thuis een hoop verantwoordelijkheden in de zorg voor hun vader, moeder of een ander familielid. Het verlenen van mantelzorg is niet vanzelfsprekend en vaak ook niet gemakkelijk. Daarom is het belangrijk dat er aandacht is voor dit onderwerp. Van 1 tot 7 juni is het de Week van de jonge mantelzorger. Tijdens die week worden jonge toppers die mantelzorg verlenen met elkaar in verbinding gebracht en in het zonnetje gezet.

Gratis online meeting op woensdag 2 juni van 19.30 uur tot 20.30 uur

Ben jij een jonge mantelzorger? Ga dan in gesprek en deel je ervaring met leeftijdgenoten die in dezelfde situatie zitten tijdens een gratis online meeting. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@triacura.nl.

De middelbare school kan soms erg pittig zijn, maar voor sommige jongeren is het extra zwaar. Veel jonge mensen hebben thuis een hoop verantwoordelijkheden in de zorg voor hun vader, moeder of een ander familielid. Daarnaast hebben zij zorgen over hun naasten of over dingen waar ze zelf minder energie in kunnen steken dan ze eigenlijk zouden willen.Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, gaan Angelique en Henk de Vreede van TriaCura Mantelzorgmakelaars, graag in gesprek met deze bijzondere jongeren. Centraal staat dat jongeren de kans krijgen om te praten over dit onderwerp, zich gesteund voelen en hun ervaringen met elkaar delen.

Wethouder Franssen (Sociaal Domein): “Ook in Gulpen-Wittem steken veel jongeren hun handen uit de mouwen als het om zorgen voor een naaste gaat. Daarom is het belangrijk dat er aandacht is voor dit onderwerp en dat zij met elkaar in contact kunnen komen als daar behoefte aan is. Tijdens de week van de jonge Mantelzorger lichten we het thema extra uit. TriaCura Mantelzorg Makelaars ondersteunt alle mantelzorgers, jong en oud, in Gulpen-Wittem en organiseert een inspirerende online bijeenkomst voor jongeren. Ik nodig jongere mantelzorgers van harte uit om deel te nemen. Praten met leeftijdsgenoten die ook mantelzorg verlenen kan heel fijn zijn en je verder helpen.

Vragen over mantelzorg? Neem contact op met TriaCura

TriaCura Mantelzorg Makelaars wijst Mantelzorgers de weg. Bijvoorbeeld in de wet- en regelgeving. Inwoners kunnen onder andere terecht bij TriaCura voor advies over het combineren van werk en mantelzorg of voor het regelen van mantelzorg-gerelateerde zaken op het gebied van zorg, wonen, welzijn en financiën. Verder biedt TriaCura kortdurende begeleiding en emotionele steun. TriaCura versterkt de positie van de mantelzorger. Mantelzorgondersteuning is gratis voor inwoners van de gemeente.

• Angelique de Vreede-Ernes – telefoon: 06 22 90 83 92
• Henk de Vreede – telefoon: 06 57 23 00 93

Mail: info@triacura.nl
Website: www.triacura.nl

- Advertentie -
Vorig artikelHennepplantage aangetroffen in Walem
Volgend artikelKoninklijke Marine oefent in Heuvelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in